Aubergine pizza style

Aubergine pizza style

1 time 15 min
Arbejdstid: 30 min
Aubergine pizza - en grøn lækkerbidsken for hele familien. Her en opskrift på bagt aubergine med en god tomatsauce (købt eller hjemmelavet), ost og pinjekerner på toppen. Spis "pizzaen" som en ret i sig selv med brød eller pasta til eller server den som tilbehør til en god salat eller kød/fisk på grillen. En anderledes måde at servere pizza på og en helt klar vinder på middagsbordet.
Se den {klassiske} version
https://www.arla.dk/opskrifter/aubergine-pizza-style/

Sådan gør du

Aubergine pizza style
  • Del auberginerne på midten og skær snit i det hvide kød, så det bliver til store tern (uden at skære igennem skindet).
  • Drys med salt og olie og bag auberginerne 25-30 min. ved 225 ° - varmluftsovn, til de er møre, men ikke helt faldet sammen.
  • Lav en fordybning i auberginerne ved at presse bagsiden af en ske ned i det bløde kød. Fyld med tomatsauce og ost.
  • Drys med salt og peber og top med basilikum og pinjekerner. Bag de fyldte auberginer færdige ca. 15 min. ved 225° - varmluftsovn - grill dem evt. de sidste minutter.

Server augergine pizza style som tilbehør eller som et mellemmåltid.

Energiindhold for hele retten:

3608 kJ / 862 kcal

Næringsindhold pr. 100g

348 kJ / 83 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 18 % 3,7 g
Kulhydrat: 16,7 % 3,4 g
Fedt: 65,3 % 6,1 g

Ingredienser

Aubergine pizza style
2 Mellemstore auberginer
1 tsk Kryddersalt (eller salt med lidt hakkede krydderurter)
½ spsk Olivenolie
3 dl God tomatsauce, gerne hjemmelavet
100 g Revet cheddar- og maasdammerost, eller anden revet ost
¼ tsk Groft salt og friskkværnet peber
25 g Pinjekerner
Frisk basilikum