Aubergine pizza style

Aubergine pizza style

60+ min
Aubergine pizza - en grøn ret for hele familien. Bagt aubergine med en god tomatsauce (købt eller hjemmelavet), ost og pinjekerner på toppen. Det smager så skønt. Spis den som en ret i sig selv, evt. med brød eller pasta til eller server den som tilbehør til en god salat eller kød/fisk på grillen. En anderledes måde at servere pizza på og en helt klar vinder på middagsbordet.

Sådan gør du

Bagetid:

25-30 min. ved 225 ° - varmluftsovn.

Bagetid med fyld:

ca. 15 min. ved 225° - varmluftsovn.

Aubergine pizza style
  • Del auberginerne på midten og skær snit i det hvide kød, så det bliver til store tern (uden at skære igennem skindet).
  • Drys med salt og olie og bag auberginerne til de er møre, men ikke helt faldet sammen.
  • Lav en fordybning i auberginerne ved at presse bagsiden af en ske ned i det bløde kød. Fyld med tomatsauce og ost.
  • Drys med salt og peber og top med basilikum og pinjekerner. Bag de fyldte auberginer færdige - grill dem evt. de sidste minutter.
Energiindhold for hele retten:

3471 kJ / 830 kcal

Næringsindhold pr. 100g

430 kJ / 103 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 17,5 % 4,4 g
Kulhydrat: 14,9 % 3,8 g
Fedt: 67,6 % 7,8 g
Mere inspiration

Hjemmelavet tomatsauce til aubergine pizzaen.

Ingredienser

Aubergine pizza style
Mellemstore auberginer
2
Kryddersalt (eller salt med lidt hakkede krydderurter)
1 tsk
Olivenolie
½ spsk
God tomatsauce, gerne hjemmelavet
3 dl
Revet cheddar- og maasdammerost, eller anden revet ost
100 g
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Friske basilikum
Pinjekerner
25 g