Auberginedip
45 min

Auberginedip

Auberginedip kender vi fra Middelhavslandene. Smager også godt til kød eller fisk.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Auberginedip

Auberginedip kender vi fra Middelhavslandene. Smager også godt til kød eller fisk.

Antal portioner
  • 2 auberginer
  • 2 tsk groft salt
  • 1 dl rapsolie
  • 1 dl Cheasy® fraiche 5%
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hertil

  • 4 ristede pitabrød (ca. 300 g)

Pynt

  • bredbladet persille
  • paprika

Fremgangsmåde:

Skær auberginerne i skiver og drys dem med salt. Lad dem trække i ca. 20 min. Skyl og tør herefter aubergineskiverne. Lad rapsolien blive varm i en pande og steg hver skive ca. 3 min. på hver side - steg af flere omgange og lad dem køle af. Kom aubergineskiverne, fraiche, hvidløg, spidskommen, salt og peber i en foodprocessor og kør det ved hurtigste hastighed i ca. 45 sek. - eller til blandingen er sammenhængende. Fordel auberginedippen i et fad. Pynt med persille og drys med paprika.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 50 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Protein: 7 %
  • Fiber: 15,7 g
Print