Auberginedip

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

45 min

Auberginedip kender vi fra Middelhavslandene. Smager også godt til kød eller fisk.

Ingredienser

Antal portioner

Hertil

  • 4 ristede pitabrød (ca. 300 g)

Pynt

  • bredbladet persille
  • paprika

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær auberginerne i skiver og drys dem med salt. Lad dem trække i ca. 20 min. Skyl og tør herefter aubergineskiverne. Lad rapsolien blive varm i en pande og steg hver skive ca. 3 min. på hver side - steg af flere omgange og lad dem køle af. Kom aubergineskiverne, fraiche, hvidløg, spidskommen, salt og peber i en foodprocessor og kør det ved hurtigste hastighed i ca. 45 sek. - eller til blandingen er sammenhængende. Fordel auberginedippen i et fad. Pynt med persille og drys med paprika.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,7 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 51 %

Print

Kilde: