Avocadomad med hytteost og røget laks
20 min
&format=webp)
Avocadomad er en skøn opfindelse. Det er nemt og hurtigt at lave, og så smager det bare godt. Her har vi en lækker version med hytteost, så du får godt med protein. Og med røget laks, så du får ekstra smag og endnu flere sunde fedtstoffer - ren super food.

Ingredienser
4 personer
500 g Hytteost | |
---|---|
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g) | |
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet) | |
¼ tsk Groft salt | |
2 Avocadoer i lange skiver (ca. 225 g) | |
2 spsk Friskpresset citronsaft | |
8 skiver Ristet groft rugbrød (ca. 400 g) | |
1 Agurk i skrå skiver (ca. 300 g) | |
100 g Røget laks i skiver, rejer eller rå tun | |
½ Rødløg i ringe (ca. 50 g) | |
1 bakke Karse - lille | |
1 tsk Sorte sesamfrø |
Sådan gør du
Bedømmelse
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7644 kJ / 1827 kcal
Næringsindhold pr. 100g
451 kJ / 108 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,7 g |
Protein: | 24,3 % | 6,4 g |
Kulhydrat: | 42,6 % | 11,3 g |
Fedt: | 33,1 % | 4 g |
Relateret video
Sådan skærer du en avocado
Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.