Baba ganoush - auberginedip

2 timer
Arbejdstid: 15 min
Baba ganoush - auberginedip

Baba ganoush er en lækker og cremet auberginedip. Denne opskrift er nem og hurtig at lave - og den smager fantastisk godt. Baba ganoush har sin oprindelse i mellemøsten og bruges som hummus, som dip til sprøde grøntsager, som fyld i wraps og sandwich - og er selvfølgelig oplagt på et tapasbord.

Gem
Del
Print
https://www.arla.dk/opskrifter/baba-ghanoush---auberginedip/

Ingredienser

1 portion
ca. ½ liter
2 Auberginer
2 Små knuste fed hvidløg
2 spsk Friskpresset citronsaft
2 spsk Olivenolie
3 spsk Tahin
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

2 Lune fladbrød, skåret i trekanter

Pynt

Tørrede chiliflager
Bredbladet persille

Sådan gør du

  • Fjern stilken fra auberginerne, skyl og flæk dem. Læg auberginerne, med snitfladen nedad, på en plade med bagepair og prik dem godt med en spids gaffel.
  • Bag auberginerne midt i ovnen ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.
  • Tag dem ud og køle lidt af. Skrab "kødet" ud i en skål (kasser skallerne).
  • Kom de øvrige ingredienser i skålen og blend med en stavblender til en ensartet dip.
  • Stil auberginedippen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til. Pynt baba ganoush med et drys chiliflager og persille. Server med lune fladbrød.
Bedømmelse
1
2
3
4
5

Ønsker du en baba ganoush, der smager lidt mere af hummus, så tilsæt lidt spidskommen og evt. stød koriander.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4212 kJ / 1007 kcal

Næringsindhold pr. 100g

489 kJ / 117 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 11,4 % 3,3 g
Kulhydrat: 39,4 % 11,3 g
Fedt: 49,2 % 6,5 g