Baba ganoush - auberginedip
2 timer
•
Arbejdstid: 15 min
&format=webp)
Baba ganoush er en lækker og cremet auberginedip. Denne opskrift er nem og hurtig at lave - og den smager fantastisk godt. Baba ganoush har sin oprindelse i mellemøsten og bruges som hummus, som dip til sprøde grøntsager, som fyld i wraps og sandwich - og er selvfølgelig oplagt på et tapasbord.

Ingredienser
1 portion
2 Auberginer | |
---|---|
2 Små knuste fed hvidløg | |
2 spsk Friskpresset citronsaft | |
2 spsk Olivenolie | |
3 spsk Tahin | |
¾ tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber |
Tilbehør
2 Lune fladbrød, skåret i trekanter |
---|
Pynt
Tørrede chiliflager | |
---|---|
Bredbladet persille |
Sådan gør du
Bedømmelse
Ønsker du en baba ganoush, der smager lidt mere af hummus, så tilsæt lidt spidskommen og evt. stød koriander.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4212 kJ / 1007 kcal
Næringsindhold pr. 100g
489 kJ / 117 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3 g |
Protein: | 11,4 % | 3,3 g |
Kulhydrat: | 39,4 % | 11,3 g |
Fedt: | 49,2 % | 6,5 g |