Bagt cheesecake med kaffemousse

8 timer
Arbejdstid: 1 time
Bagt cheesecake med kaffemousse

Dejlig opskrift på cheesecake med mørk kiksebund, et lag med bagt cheesecake, et lag kaffemousse og toppet med karamelsauce. Der er kaffe i både kiksebund og kaffemousse - og flødeost i både den bagte del og i kaffemousse. Og hele herligheden er toppet med en lækker karamelsauce. En skøn dobbelt cheesecake for cheesecake- og kaffeelskere!

Ingredienser

Bund

225 g Mørke chokoladekiks, fx oreos
1 spsk Malede kaffebønner
75 g Smeltet smør

Bagt cheesecake

700 g Flødeost
150 g Sukker
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
4 Æggeblommer (ca. 60 g)
2 Æggehvider (ca. 60 g)

Kaffemousse

4 blade Husblas
1 dl Kogende vand
1 spsk Frysetørret kaffepulver
6 Æggeblommer (ca. 90 g)
50 g Sukker
200 g Flødeost
¼ liter Piskefløde
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)

Karamelsauce

50 g Sukker
25 g Smør
¼ dl Piskefløde
1 spsk Koldt vand

Pynt

Chokoladekaffebønner

Sådan gør du

Bund

  • Kør kiks og kaffebønner i en foodprocessor til massen er helt findelt og bland det med smeltet smør.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund på en springform (ca. 22 cm i diameter). Tryk kikseblandingen ud i bunden af springformen.

Bagt cheesecake

  • Pisk flødeost, sukker og vanilje cremet med en håndmixer ved lav hastighed. Pas på ikke at overpiske, da det kan give revner og/eller luftbobler i kagen under bagning.
  • Tilsæt æggeblommer og -hvider lidt af gangen, stadig under piskning ved lav hastighed, til en jævn blanding. Pas igen på ikke at piske for meget.
  • Hæld blandingen på kiksebunden og forbag kagen midt i ovnen 10 min. ved 200° - traditionel ovn. Skru ned til 100° og bag den færdig 1 time uden at åbne ovnen.
  • Sluk ovnen og lad kagen stå ved eftervarmen - uden at åbne lågen i ca. ½ time.
  • Tag kagen ud af ovnen og stil den på køl, mens du forbereder kaffemoussen.

Kaffemousse

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Kog vandet op i en gryde og tag den af varmen. Opløs pulverkaffen heri. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i kaffen.
  • Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Pisk flødeosten i ved lav hastighed.
  • Rør lidt af flødeosteblandingen i kaffen, og tilsæt så kaffen til resten af flødeosteblandingen i en tynd stråle.
  • Pisk fløden til et let skum og rør flødeosteblandingen i flødeskummet i en tynd stråle.
  • Tag den bagte cheesecake ud fra køl. Tag ringen af springformen og rengør den.
  • Flyt kagen over på et serveringsfad og sæt ringen på igen foret med lagkageplast.
  • Hæld forsigtigt kaffemoussen over kagen. Stil kagen tildækket i køleskabet i ca. 4 timer - eller til moussen har sat sig.

Karamelsauce

  • Kom sukkeret i en tykbundet gryde i et jævnt lag. Smelt sukkeret ved jævn varme og uden omrøring til det begynder at gyldne i kanten.
  • Rør til sukkeret er helt smeltet - det går stærkt. Tag gryden af varmen og smelt smørret heri under omrøring.
  • Tilsæt fløden og rør til det er en glat karamelsauce - det går også hurtigt! Tilsæt vand og hæld saucen i en skål eller kande.
  • Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis saucen er tyknet for meget ved servering. Den skal være så tynd, at den kan hældes på kagen.

Ved servering

  • Fjern ringen og lagkageplasten fra kagen.
  • Pynt med karamelsauce og chokoladekaffebønner - og server med resten af karamelsaucen.

Med malede kaffebønner menes den type kaffe, som bruges til filterkaffe eller i en stempelkande. Hele kaffebønner bliver ikke findelt nok i foodprocessoren og frysetørret kaffe smager anderledes.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

27727 kJ / 6627 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1323 kJ / 316 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 6,2 % 4,8 g
Kulhydrat: 27,4 % 21,3 g
Fedt: 66,4 % 23,7 g
Relateret video Sådan bruger du husblas

Sådan håndterer du husblas, når du skal lave fromage, cheesecake eller andet, hvor der er brugt fløde.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/bagt-cheesecake-med-kaffemousse/