Bagt citroncheesecake

10 timer
Arbejdstid: 30 min
Bagt citroncheesecake

Prøv denne skønne opskrift på syrlig bagt chesecake med dejlig smag af citron - og lemon curd.

Ingredienser

Bund

250 g Digestive kiks
75 g Smeltet smør

Fyld

600 g Flødeost
150 g Sukker
1 tsk Vaniljesukker
2½ dl Creme fraiche
1 Citron (usprøjtet)
2 Æg
2 Æggeblommer

Topping

1 dl Lemon curd

Sådan gør du

Bund

  • Smelt smørret, kom kiks i og bland det godt.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22 cm i diameter).
  • Tryk kiksebunden godt ud i springformen og bag den midt i ovnen ca. 8 min. ved 200° - traditionel ovn.

Fyld

  • Pisk flødeost, sukker, vaniljesukker og cremefraiche sammen.
  • Riv citronskallen fint og pres saften ud af den og pisk begge dele i osteblandingen sammen med æg og æggeblommer.
  • Hæld blandingen på den bagte kiksebund.
  • Sænk temperaturen til 125° og bag kagen midt i ovnen. ca. 60 min.
  • Sluk for ovnen og lad kagen stå 1 time ved eftervarme.
  • Stil kagen i køleskabet i mindst 6 timer - og gerne natten over.

Topping

  • Lun lemon curden så den smelter og swirl den på kagen. Server resten sammen med kagen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20498 kJ / 4899 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1179 kJ / 282 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 6,1 % 4,2 g
Kulhydrat: 35,5 % 24,6 g
Fedt: 58,4 % 18,6 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/bagt-citroncheesecake/