Bagt kartoffelmos med hvidløg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(58 vurderinger)

60+ min

Står du og mangler det perfekte tilbehør til en sammenkogt ret? Så er denne bagt kartoffelmos med hvidløg perfekt

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand i kog i en stor, tykbundet gryde. Tilsæt kartofler og hvidløg og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tag ¾ liter kartoffelvand fra og hæld resten af vandet fra kartoflerne. Damp dem tørre. Mos kartofler og hvidløg groft, evt. med en kartoffelstøder. Vend smør, de ¾ liter kartoffelvand, salt, peber og 300 g af osten i. Smag til. Fordel mosen i 3 smurte, ovnfaste skåle (a ca. 1½ liter) eller 24 små skåle (a ca. 2 dl). Drys resten af osten på kartoffelmosen og bag den midt i ovnen.

Genvej

Kartoffelmosen kan gøres klar til bagning dagen før.

Tip

Kartoffelmosen egner sig godt som tilbehør til en sammenkogt ret eller stegt kød, fx oksehøjreb.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 20400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag