Bagt sej med æble-gulerodssalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

45 min

Den bagte fisk får et fint modspil af den friske, syrlige salat og de sprøde kartofler.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg kolde, kogte kartofler i tern
  • 1 spsk smeltet smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g renset lyssejfileter uden skind
  • 1 spsk smeltet smør
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt

Æble-gulerodssalat

  • 3 rødkindede æbler i tynde både (ca. 300 g)
  • 3 spsk friskpresset limesaft
  • 6 gulerødder i tynde, halve skrå skiver (ca. 300 g)
  • 200 g Cheasy® Salatost i tern 3% - afdryppet Salatost i tern 3%
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 3 spsk græskarkerner

Sådan gør du

Sådan gør du

Vend kartoflerne med fedtstof og fordel dem i den ene side af en plade med bagepapir - gør plads til fiskefadet. Drys kartoflerne med salt og peber og bage dem midt i ovnen.

Del sejfileten i 8 lige store stykker og læg dem i et ovnfast fad. Dryp med fedtstof og drys med limeskal og salt. Bag fisken ved siden af kartoflerne de sidste 8 min.

Æble-gulerodssalat

Vend imens æblerne med limesaft og de øvrige ingredienser. Smag æble-gulerodssalaten til og server den til den bagte sejfilet, skyen fra fadet og de brasede kartofler.

Bagetid for kartofler

Ca. 25 min. ved 250° - traditionel ovn.

Bagetid for sej

Ca. 8 min. ved 250° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,1 g
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 20 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: