Bagt sej med æble-gulerodssalat
45 min

Bagt sej med æble-gulerodssalat

Den bagte fisk får et fint modspil af den friske, syrlige salat og de sprøde kartofler.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt sej med æble-gulerodssalat

Den bagte fisk får et fint modspil af den friske, syrlige salat og de sprøde kartofler.

Antal portioner
  • 1 kg kolde, kogte kartofler i tern
  • 1 spsk smeltet smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g renset lyssejfileter uden skind
  • 1 spsk smeltet smør
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt

Æble-gulerodssalat

Fremgangsmåde:

Vend kartoflerne med fedtstof og fordel dem i den ene side af en plade med bagepapir - gør plads til fiskefadet. Drys kartoflerne med salt og peber og bage dem midt i ovnen.

Del sejfileten i 8 lige store stykker og læg dem i et ovnfast fad. Dryp med fedtstof og drys med limeskal og salt. Bag fisken ved siden af kartoflerne de sidste 8 min.

Æble-gulerodssalat

Vend imens æblerne med limesaft og de øvrige ingredienser. Smag æble-gulerodssalaten til og server den til den bagte sejfilet, skyen fra fadet og de brasede kartofler.

Bagetid for kartofler

Ca. 25 min. ved 250°.

Bagetid for sej

Ca. 8 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,1 g
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 20 %
Print