Bagt sej med æble-gulerodssalat

Bagt sej med æble-gulerodssalat

45 min
Den bagte fisk får et fint modspil af den friske, syrlige salat og de sprøde kartofler.

Sådan gør du

Bagetid for kartofler:

Ca. 25 min. ved 250° - traditionel ovn.

Bagetid for sej:

Ca. 8 min. ved 250° - traditionel ovn.

  • Vend kartoflerne med fedtstof og fordel dem i den ene side af en plade med bagepapir - gør plads til fiskefadet. Drys kartoflerne med salt og peber og bage dem midt i ovnen.
  • Del sejfileten i 8 lige store stykker og læg dem i et ovnfast fad. Dryp med fedtstof og drys med limeskal og salt. Bag fisken ved siden af kartoflerne de sidste 8 min.
Æble-gulerodssalat
  • Vend imens æblerne med limesaft og de øvrige ingredienser. Smag æble-gulerodssalaten til og server den til den bagte sejfilet, skyen fra fadet og de brasede kartofler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9608 kJ / 2296 kcal

Næringsindhold pr. 100g

396 kJ / 95 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 27,7 % 6,5 g
Kulhydrat: 39,3 % 9,2 g
Fedt: 33 % 3,5 g

Ingredienser

Kolde, kogte kartofler i tern
1 kg
Smeltet smør
1 spsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Renset lyssejfilet uden skind
500 g
Smeltet smør
1 spsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Æble-gulerodssalat
Rødkindede æbler i tynde både (ca. 300 g)
3
Friskpresset limesaft
3 spsk
Gulerødder i tynde, halve skrå skiver (ca. 300 g)
6
Salatost i tern - afdryppet
200 g
Finthakket rød chilipeber
1 spsk
Græskarkerner
3 spsk