Bagt torsk i sennepssuppe med bolsjebeder
2 timer
•
Arbejdstid: 1 time 15 min
•
En variation af den klassiske nytårstorsk men her som en suppe, der egner sig perfekt som forret. De syltede rødbeder er blevet til stribede bolsjebeder, sennepssaucen til en suppe og bacon er skiftet ud med parmaskine. En smuk og velsmagende kending i nye klæder.
Ingredienser
Råsyltede bolsjebeder
|
1
Bolsjebede (ca. 125 g)
|
|
|---|---|
|
1 dl
Vand
|
|
|
1 dl
Lagereddike
|
|
|
3 spsk
Sukker
|
Sennepssuppe
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
|---|---|
|
2
Finthakkede skalotteløg (ca. 100 g)
|
|
|
2 dl
Halvtør hvidvin
|
|
|
2
Laurbærblade
|
|
|
8 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
|
1½ dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
|
2 spsk
Dijonsennep
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
3 skiver
Parmaskinke (ca. 40 g)
|
|
|---|---|
|
6
Vagtelæg
|
|
25 g
Smør
|
|
|---|---|
|
6
Torskefileter (ca. 450 g)
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Pynt
|
Kørvelkviste
|
|---|
Sådan gør du
Råsyltede bolsjebeder
Sennepssuppe
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan lave råsyltede bolsjebeder dagen i forvejen samt gøre suppen færdig - varm den inden servering.
Resterne af de råsyltede bolsjebeder gør det flot som del af en salat eller ovenpå pålæg.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
414 kJ / 99 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,3 g |
| Protein: | 5,7 g |
| Fedt: | 6,6 g |
| Kulhydrat: | 2,5 g |
Relateret video
Sådan fileterer du torsk
Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.