Bagt vaniljecreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Desserten minder om en creme brulee - her med appelsin. Har du brug for en dessert, der kan laves i god tid er denne perfekt!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Bagt vaniljecreme

Karamelslør

  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • ½ dl vand
  • 1½ tsk ufarvet lagereddike

Pynt

  • frisk citronmelisseblad

Tilbehør

  • 6 skiver appelsiner uden skræl
  • 18 brombær

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bagt vaniljecreme

Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med. Fordel appelsinfileterne i 6 ovnfaste forme (a ca. 1 dl). Rør æggeblommer og vaniljekorn sammen med en dejskraber til vaniljekornene har fordelt sig i æggeblandingen. Rør forsigtigt vaniljesauce i. Fordel cremen over appelsinfileterne og stil formene i en bradepande med 1 liter varmt vand i bunden. Bag desserten midt i ovnen. Stil de bagte vaniljecremer tildækkede i køleskabet i ca. 1 døgn.

Karamelslør

Bring sukker og vand i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt eddike. Kog ved jævn varme og uden låg i ca. 8 min. eller til blandingen er honninggul. Rør ikke i blandingen. Lav en sukkertest: Dyp en træske i koldt vand - dernæst i karamel - og igen i koldt vand. Karamellen skal "knække". Lad karamellen køle af i ca. 1½ min. Rul imens et stykke bagepapir (ca. 80 cm langt) ud på bordet. Dyp en gaffel i karamellen og træk hurtigt tynde tråde over bagepapiret. (Bliver karamellen for stiv, kan den lunes lidt).

Ved serveringen

Sæt en bagt vaniljecreme på hver tallerken sammen med appelsinskiver og brombær. Pynt med karamelslør og citronmelisseblade.

Bagetid

1 time og 45 min. ved 100°.

Sådan skærer du appelsinfileter

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14 g
  • Protein: 53 %
  • Kulhydrat: 9 %
  • Fedt: 38 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag