Bagt vaniljecreme
10 timer
•
Arbejdstid: 1 time
•
Bagt vaniljecreme er en dessert, som minder om creme brulee - her får du en skøn opskrift med appelsin - og ikke mindst et fantastisk dekorativt og sprødt karamelslør. Har du brug for en dessert, der kan laves i god tid er denne bagte vaniljecreme helt perfekt!
Ingredienser
Bagt vaniljecreme
2
Appelsiner
|
|
---|---|
6
Æggeblommer (ca. 1 dl)
|
|
1
Vaniljestang - kornene herfra
|
|
½ liter
Vaniljesauce
|
Karamelslør
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
---|---|
½ dl
Vand
|
|
1½ tsk
Ufarvet lagereddike
|
Pynt
Citronmelisseblade
|
---|
Tilbehør
6 skiver
Appelsiner uden skræl
|
|
---|---|
18
Brombær
|
Sådan gør du
Bagt vaniljecreme
Karamelslør
Ved serveringen
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8118 kJ / 1940 kcal
Næringsindhold pr. 100g
593 kJ / 142 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 7,5 % | 2,6 g |
Kulhydrat: | 57,2 % | 20 g |
Fedt: | 35,3 % | 5,7 g |
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter
Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.