Bagte blommer og brændt hvid chokolade

Bagte blommer og brændt hvid chokolade

45 min
Bagte blommer med brændt hvid chokolade er lækkert tilbehør til en god vaniljeis. Bagte blommer er virkelig en delikatesse og har mange andre anvendelsesmuligheder. Men her spiller de bagte blommer hovedrollen i en lækker dessert.

Sådan gør du

Bagetid for blommer:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagetid for chokolade og mandler:

Ca. 5 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagte blommer
  • Vend blommerne sammen med sukker og vaniljekorn i en lille bradepande.
  • Bag blommerne midt i ovnen og lad dem køle let af.
Brændt hvid chokolade
  • Vend chokolade og mandler sammen og fordel blandingen i et tyndt lag på en plade med bagepapir.
  • Bag midt i ovnen til chokoladen er gylden.
  • Tag ud og lad køle af på en rist.
Bagte blommer og brændt hvid chokolade
  • Anret de bagte blommer i glas og fordel isen i kugler herpå.
  • Bryd chokoladen i mindre stykker og fordel på isen.
  • Pynt med mynte.

Du kan også bruge pærer fra dåse eller bage rabarber i stedet for blommer. Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet i ca. ½ time inden du skal bruge den.

Energiindhold for hele retten:

6280 kJ / 1501 kcal

Næringsindhold pr. 100g

757 kJ / 181 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 4,9 % 2,2 g
Kulhydrat: 62,1 % 27,7 g
Fedt: 33 % 6,7 g
Mere inspiration

Hvis du vil lave din vaniljeis selv, så prøv denne nemme opskrift.

Parfait
60+ min
Parfait
(9)
Relateret video
Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Ingredienser

Bagte blommer
400 g Blommer i halve og kvarte
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
1 Vaniljestang - kornene heraf
Brændt hvid chokolade
50 g Finthakket hvid chokolade
25 g Grofthakkede mandler
½ liter Vaniljeflødeis
Pynt
Mynteblade