Bagte blommer og brændt hvid chokolade
45 min
•
Bagte blommer med brændt hvid chokolade er lækkert tilbehør til en god vaniljeis. Bagte blommer er virkelig en delikatesse og har mange andre anvendelsesmuligheder. Men her spiller de bagte blommer hovedrollen i en lækker dessert.
Ingredienser
Bagte blommer
400 g
Blommer i halve og kvarte
|
|
---|---|
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
1
Vaniljestang - kornene heraf
|
Brændt hvid chokolade
50 g
Finthakket hvid chokolade
|
|
---|---|
25 g
Grofthakkede mandler
|
½ liter
Vaniljeflødeis
|
---|
Pynt
Mynteblade
|
---|
Sådan gør du
Bagte blommer
Brændt hvid chokolade
Bagte blommer og brændt hvid chokolade
Du kan også bruge pærer fra dåse eller bage rabarber i stedet for blommer. Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet i ca. ½ time inden du skal bruge den.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6280 kJ / 1501 kcal
Næringsindhold pr. 100g
757 kJ / 181 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 4,9 % | 2,2 g |
Kulhydrat: | 62,1 % | 27,7 g |
Fedt: | 33 % | 6,7 g |
Relateret video
Sådan bruger du rabarber
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.