Bagte rabarber med nødderasp

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(27 vurderinger)

30 min

Rabarber, knasende sprødt rasp og piskefløde - en himmerigsmundfuld i al sin enkelthed.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Rabarbergrød

  • 1 vaniljestang
  • 500 g rabarber i 2 cm stykker
  • 150 g rørsukker (ca. 1¾ dl)

Nødderasp

  • 50 g rasp (ca. 1 dl)
  • 25 g hakkede hasselnøddekerner
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 25 g smør - smeltet

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljestang, -korn, rabarber og sukker i en lille bradepande. Bag rabarberne midt i ovnen. Tag rabarberne ud og mos dem let med en gaffel.

Nødderasp

Bland rasp, nødder, sukker, kardemomme og smeltet smør. Fordel nødderaspen i et tyndt lag på en pladen med bagepapir og rist det midt i ovnen. Kom nødderaspen i en skål.

Server de bagte rabarber lune eller kolde sammen med den iskolde fløde og nødderasp - så man selv kan hælde og drysse på.

Bagetid for rabarber

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagetid for nødderasp

Ca. 4 min. ved 225° - traditionel ovn.

Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,5 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 50 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag