
Bagte rabarber med nødderasp
30 min
Rabarber, knasende sprødt rasp og piskefløde - en himmerigsmundfuld i al sin enkelthed.
Ingredienser
Rabarbergrød
- 1 vaniljestang
- 500 g rabarber i 2 cm stykker
- 150 g rørsukker (ca. 1¾ dl)
Nødderasp
- 50 g rasp (ca. 1 dl)
- 25 g hakkede hasselnøddekerner
- 2 spsk rørsukker
- 1 tsk stødt kardemomme
- 25 g smør - smeltet
Sådan gør du
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljestang, -korn, rabarber og sukker i en lille bradepande. Bag rabarberne midt i ovnen. Tag rabarberne ud og mos dem let med en gaffel.
Nødderasp
Bland rasp, nødder, sukker, kardemomme og smeltet smør. Fordel nødderaspen i et tyndt lag på en pladen med bagepapir og rist det midt i ovnen. Kom nødderaspen i en skål.
Server de bagte rabarber lune eller kolde sammen med den iskolde fløde og nødderasp - så man selv kan hælde og drysse på.
Bagetid for rabarber
Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.
Bagetid for nødderasp
Ca. 4 min. ved 225° - traditionel ovn.
Sådan bruger du rabarber
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 9230 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 24,5 g
- Protein: 4 %
- Kulhydrat: 46 %
- Fedt: 50 %