Bagte rabarber med nødderasp

Bagte rabarber med nødderasp

30 min
Lune rabarber, rabarberkompot, rabarberdessert, bagte rabarber - hvad skal vi kalde denne skønne, skønne dessert? I al sin enkelthed er det simpelthen bare lune rabarber med knasende sprød nødderasp og piskefløde - en himmerigsmundfuld en lun sommeraften.

Sådan gør du

Bagte rabarber
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Kom vaniljestang, -korn, rabarber og sukker i en lille bradepande.
  • Bag rabarberne midt i ovnen.
  • Tag rabarberne ud og mos dem let med en gaffel.
Nødderasp
  • Bland rasp, nødder, sukker, kardemomme og smeltet smør.
  • Fordel nødderaspen i et tyndt lag på en pladen med bagepapir og rist det midt i ovnen.
  • Kom nødderaspen i en skål.
Ved serveringen
  • Server de bagte rabarber lune eller kolde sammen med den iskolde fløde og nødderasp - så kan du selv kan hælde og drysse på.
Bagetid for rabarber
  • Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.
Bagetid for nødderasp
  • Ca. 4 min. ved 225° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Når det er sæson for rabarber skal der bages - prøv denne crumble, den er lækker.

Rabarbercrumble
45 min
Rabarbercrumble
(15)
Velbekomme!
Tip

Har du mange rabarber, så er det nemt at lave en stor portion rabarberkompot på denne måde. Frys den afkølede kompot i mindre portioner, så er de klar til både rabarbertærter, kager og trifli.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8991 kJ / 2149 kcal

Næringsindhold pr. 100g

872 kJ / 208 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 3,3 % 1,7 g
Kulhydrat: 41,9 % 21,5 g
Fedt: 54,8 % 12,9 g
Relateret video
Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Ingredienser

Bagte rabarber
Vaniljestang
1
Rabarber i 2 cm stykker
500 g
Rørsukker (ca. 1¾ dl)
150 g
Nødderasp
Rasp (ca. 1 dl)
50 g
Hakkede hasselnøddekerner
25 g
Rørsukker
2 spsk
Stødt kardemomme
1 tsk
Smør - smeltet
25 g