Bagte rabarber med nødderasp

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(27 vurderinger)

30 min

Rabarber, knasende sprødt rasp og piskefløde - en himmerigsmundfuld i al sin enkelthed.

Ingredienser

Antal portioner

Rabarbergrød

  • 1 vaniljestang
  • 500 g rabarber i 2 cm stykker
  • 150 g rørsukker (ca. 1¾ dl)

Nødderasp

  • 50 g rasp (ca. 1 dl)
  • 25 g hakkede hasselnøddekerner
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 25 g smør - smeltet

Sådan gør du

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljestang, -korn, rabarber og sukker i en lille bradepande. Bag rabarberne midt i ovnen. Tag rabarberne ud og mos dem let med en gaffel.

Nødderasp

Bland rasp, nødder, sukker, kardemomme og smeltet smør. Fordel nødderaspen i et tyndt lag på en pladen med bagepapir og rist det midt i ovnen. Kom nødderaspen i en skål.

Server de bagte rabarber lune eller kolde sammen med den iskolde fløde og nødderasp - så man selv kan hælde og drysse på.

Bagetid for rabarber

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagetid for nødderasp

Ca. 4 min. ved 225° - traditionel ovn.

Sådan bruger du rabarber

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,5 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 50 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: