Bagte rabarber med nødderasp

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(27 vurderinger)

30 min

Rabarber, knasende sprødt rasp og piskefløde - en himmerigsmundfuld i al sin enkelthed.

Ingredienser

Antal portioner

Rabarbergrød

  • 1 vaniljestang
  • 500 g rabarber i 2 cm stykker
  • 150 g rørsukker (ca. 1¾ dl)

Nødderasp

  • 50 g rasp (ca. 1 dl)
  • 25 g hakkede hasselnøddekerner
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 25 g smør - smeltet

Sådan gør du

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljestang, -korn, rabarber og sukker i en lille bradepande. Bag rabarberne midt i ovnen. Tag rabarberne ud og mos dem let med en gaffel.

Nødderasp

Bland rasp, nødder, sukker, kardemomme og smeltet smør. Fordel nødderaspen i et tyndt lag på en pladen med bagepapir og rist det midt i ovnen. Kom nødderaspen i en skål.

Server de bagte rabarber lune eller kolde sammen med den iskolde fløde og nødderasp - så man selv kan hælde og drysse på.

Bagetid for rabarber

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagetid for nødderasp

Ca. 4 min. ved 225° - traditionel ovn.

Sådan bruger du rabarber

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,5 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 50 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: