Bagte blommer og brændt hvid chokolade
Bagte blommer med brændt hvid chokolade er lækkert tilbehør til en god vaniljeis. Bagte blommer er virkelig en delikatesse og har mange andre anvendelsesmuligheder. Men her spiller de bagte blommer hovedrollen i en lækker dessert.
Ingredienser
Bagte blommer
|
400 g
Blommer i halve og kvarte
|
|
|---|---|
|
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
|
1
Vaniljestang - kornene heraf
|
Brændt hvid chokolade
|
50 g
Finthakket hvid chokolade
|
|
|---|---|
|
25 g
Grofthakkede mandler
|
|
½ liter
Vaniljeflødeis
|
|---|
Pynt
|
Mynteblade
|
|---|
Sådan gør du
Bagte blommer
Brændt hvid chokolade
Bagte blommer og brændt hvid chokolade
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan også bruge pærer fra dåse eller bage rabarber i stedet for blommer. Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet i ca. ½ time inden du skal bruge den.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
760 kJ / 182 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g |
| Protein: | 2,2 g |
| Fedt: | 6,8 g |
| Kulhydrat: | 27,7 g |
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.