Bagte grøntsager med kylling

45 min
Bagte grøntsager med kylling

Bagte grøntsager med kylling og radiser i fad. En smuk ret, hvor det hele ryger i ovnen og næsten passer sig selv.

Ingredienser

1 kg Kartofler
2½ dl Kvark græsk yoghurt eller cremefraiche
1 spsk Dijon-honningsennep
¼ tsk Groft salt
800 g Kyllingeover- og underlår
150 g Rensede hele radiser
4 Rødløg i kvarte (ca. 350 g)
1½ bundt Forårsløg i 6-7 cm stykker (ca. 150 g)
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 spsk Finthakket frisk dild
3 spsk Fintsnittet top af forårsløg

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 40 min. ved 250° - traditionel ovn.

  • Læg et stykke bagepapir i ovnens, eller anden stor, bradepande og kom kartofler heri. Rør kvark, sennep og salt sammen og kom kyllingelår og halvdelen af kvarkblandingen i en frysepose. Vend godt rundt, fordel kyllingelårene mellem kartoflerne og bag det midt i ovnen i ca. 20 min. Tag bradepanden ud, fordel radiser, rødløg og forårsløg og drys hele retten med salt og peber. Bag grøntsager og kylling færdig midt i ovnen.
  • Drys med dild og top af forårsløg og server retten, gerne i bradepanden, sammen med resten af den iskolde sennepskvark.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11450 kJ / 2737 kcal

Næringsindhold pr. 100g

415 kJ / 99 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 31,3 % 7,6 g
Kulhydrat: 32,4 % 7,9 g
Fedt: 36,3 % 4,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/bagte-grontsager-med-kylling/