Bagte grøntsager med krydret ostedrys
45 min

Bagte grøntsager med krydret ostedrys

Ostedrys bestående af hvid ost, løg og frisk timian er virkelig godt tilbehør til ovnbagte kartofler og grøntsager.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagte grøntsager med krydret ostedrys

Ostedrys bestående af hvid ost, løg og frisk timian er virkelig godt tilbehør til ovnbagte kartofler og grøntsager.

Antal portioner
  • 1 liter vand
  • 6 skrællede bagekartofler i mindre stykker (ca. 1 kg)
  • 2 rødløg i både
  • 1 aubergine i store tern
  • 3 gulerødder i grove stykker
  • 25 g smør
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Krydret Apetina

Pynt

  • kviste af frisk timian

Hertil

  • 500 g stegt kød, fx svinemørbrad

Fremgangsmåde:

Bring vandet i kog i en stor gryde og tilsæt kartoflerne. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Tilsæt løg, aubergine, gulerødder og smør. Vend godt rundt og fordel grøntsagerne på en plade med bagepapir. Drys med salt og peber.

Krydret Apetina

Mos osten groft og bland den med forårsløg og timian.

Drys den krydrede ost over grøntsagerne og bag dem midt i ovnen - vend et par gange undervejs.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,4 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 30 %
Print