Bagte grøntsager med krydret ostedrys

Bedømmelse

(0 vurderinger)

45 min

Ostedrys bestående af hvid ost, løg og frisk timian er virkelig godt tilbehør til ovnbagte kartofler og grøntsager.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 liter vand
  • 6 skrællede bagekartofler i mindre stykker (ca. 1 kg)
  • 2 rødløg i både
  • 1 aubergine i store tern
  • 3 gulerødder i grove stykker
  • 25 g smør
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Krydret Apetina

Pynt

  • kviste af frisk timian

Hertil

  • 500 g stegt kød, fx svinemørbrad

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vandet i kog i en stor gryde og tilsæt kartoflerne. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Tilsæt løg, aubergine, gulerødder og smør. Vend godt rundt og fordel grøntsagerne på en plade med bagepapir. Drys med salt og peber.

Krydret Apetina

Mos osten groft og bland den med forårsløg og timian.

Drys den krydrede ost over grøntsagerne og bag dem midt i ovnen - vend et par gange undervejs.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 250°.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,4 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde: