Bagte kartofler og løg med purløgsdressing

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

De bagte rødløg bliver karamelliserede og lækre og passer fint sammen med de bagte kartofler og den kolde purløgsdressing.

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 bagekartofler (ca. 1 kg)
  • 1 liter vand

Bagte rødløg

  • 8 rødløg i både (ca. 750 g)
  • 2 spsk rapsolie
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Purløgsdressing

  • 150 g syltede rødbeder i små tern
  • 100 g kapers uden lage

Pynt

  • fintklippet purløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Skrub kartoflerne godt og kom dem i en gryde med kogende vand. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Læg kartoflerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i ca. 15 min.

Bagte rødløg

Bland løg, olie, salt og peber i en lille bradepande (ca. 18 x 25 cm). Stil løgene ved siden af kartoflerne og bag begge dele den sidste halve time.

Purløgsdressing

Vend imens forsigtigt fraiche, purløg, salt og peber sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Skær et kryds i hver af de bagte kartofler og tryk dem let, så de åbner sig. Server kartoflerne med bagte rødløg, syltede rødbeder, kapers og purløgsdressing.

Bagetid for kartofler

Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagetid for løg

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 30 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: