Bagte krydderurtetomater med grillede bøffer og grønt
45 min

Bagte krydderurtetomater med grillede bøffer og grønt

En lækker opskrift til grillen.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagte krydderurtetomater med grillede bøffer og grønt

En lækker opskrift til grillen.

Antal portioner

Kartoffelmos

  • 750 g skrællede kartofler i grove stykker
  • 1 liter vand
  • 1 dl mælk
  • 40 g fintrevet parmesanost
  • ½ tsk groft salt
  • 1½ spsk olivenolie
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk hakkede friske timianblade
  • 1 dl hakkede friske basilikumblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 400 g cherrytomater i halve
  • 1 tsk sukker
  • 4 bøffer af oksefilet (ca. 125 g)
  • 1 tsk olivenolie
  • 2 auberginer i 1 cm skiver
  • 10 rensede forårsløg
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Kartoffelmos

Kom kartoflerne i kogende vand i en gryde og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tag ca. 1 dl kogevand fra, hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne sammen med kogevand, mælk, revet ost og salt. Smag til.

Bland imens olie, citronsaft, timian, basilikum, salt og peber. Fordel tomaterne i en lille bradepande og vend sukker og ca. halvdelen af krydderolien i. Bag tomaterne midt i ovnen.

Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Pensl bøfferne med olie og grill dem 2-3 min. på hver side - så er de rosa i midten. Tag bøfferne op og hold dem varme. Grill aubergineskiverne ca. 1 min. på hver side, tag dem op og hold dem varme. Grill forårsløgene ca. 6 min. - vend dem af og til. Drys bøffer og grøntsager med salt og peber.

Kom de bagte tomater i et fad sammen med de grillede grøntsager. Fordel resten af krydderolien over retten og server sammen med oksebøffer og kartoffelmos.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 29 %
Print

Vin match

Sangiovese, cabernet sauvignon Toscana, Italien

Rødvin fra Toscana, fx chianti eller brunello di montalcino Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til oksekød