Bagte rodfrugter med appelsindressing
45 min
Nøglehulsmærket opskrift

Bagte rodfrugter med appelsindressing

De sprøde bagte rodfrugter smager dejligt sammen med denne friske magre dressing.
Nøglehulsmærket opskrift
45 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagte rodfrugter med appelsindressing

Nøglehulsmærket opskrift

De sprøde bagte rodfrugter smager dejligt sammen med denne friske magre dressing.

Antal portioner
  • 1 kg skrællede rodfrugter, fx gulerod, pastinak, persillerod og rødbede
  • ½ spsk korianderfrø
  • 25 g smør
  • 1 stort fintrevet fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Appelsindressing

  • 250 g Karolines Køkken® Skyr 0,2%
  • ½ spsk flydende honning
  • ½ spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 1½ spsk finthakkede friske korianderblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske korianderblade

Fremgangsmåde:

Skær rodfrugterne i grove bjælker og læg dem på en plade med bagepapir. Knus korianderfrøene groft i en morter. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rist korianderfrø, hvidløg, salt og peber ved jævn varme i ca. 3 min. Hæld kryddersmørret over rodfrugterne og vend det godt sammen. Bag rodfrugterne midt i ovnen - til de er gyldne og sprøde.

Appelsindressing

Rør det syrnede produkt sammen med honning, appelsinskal og de øvrige ingredienser. Smag til.

Ved serveringen

Pynt de bagte rodfrugter med friske koriander. Server appelsindressingen til.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,9 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 24 %
Print