Bagte rodfrugter med appelsindressing

Nøglehulsmærket opskrift

Bagte rodfrugter med appelsindressing

Bedømmelse

(9 vurderinger)

45 min

Nøglehulsmærket opskrift

De sprøde bagte rodfrugter smager dejligt sammen med denne friske magre dressing.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg skrællede rodfrugter, fx gulerod, pastinak, persillerod og rødbede
  • ½ spsk korianderfrø
  • 25 g smør
  • 1 stort fintrevet fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Appelsindressing

  • 250 g Karolines Køkken® Skyr 0,2% Skyr 0,2%
  • ½ spsk flydende honning
  • ½ spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 1½ spsk finthakkede friske korianderblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske korianderblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær rodfrugterne i grove bjælker og læg dem på en plade med bagepapir. Knus korianderfrøene groft i en morter. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rist korianderfrø, hvidløg, salt og peber ved jævn varme i ca. 3 min. Hæld kryddersmørret over rodfrugterne og vend det godt sammen. Bag rodfrugterne midt i ovnen - til de er gyldne og sprøde.

Appelsindressing

Rør det syrnede produkt sammen med honning, appelsinskal og de øvrige ingredienser. Smag til.

Ved serveringen

Pynt de bagte rodfrugter med friske koriander. Server appelsindressingen til.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225° - varmluft.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,9 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 24 %

Print

Kilde: