Bagte rodfrugter med oksekød og chiliost
1 time 20 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
Dejlig ret med flere forskellige rodfrugter, som får et ekstra pift med spicy chiliost. Retten tager lidt tid at forberede, men så passer den stort set sig selv i ovnen.
Ingredienser
|
800 g
Kartofler i tynde skiver
|
|
|---|---|
|
200 g
Rødbeder i tynde skiver
|
|
|
200 g
Gulerødder i tynde skiver
|
|
|
200 g
Persillerødder i tynde skiver
|
|
|
1 spsk
Herbes de Provence
|
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
|
20 g
Smør - smeltet
|
|
|
300 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
|
100 g
Revet tex mex ost
|
Bønnesalat
|
1
Rødløg i meget tynde både (ca. 100 g)
|
|
|---|---|
|
2 tsk
Hvidvinseddike
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
300 g
Kolde, dampede grønne bønner
|
Sådan gør du
Bagte rodfrugter
Bønnesalat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan bruge de rodfrugter du har lyst til - og variere forholdet mellem rodfrugt og kartofler. Herbes de provence kan erstattes af andre krydderier/krydderurter.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
344 kJ / 82 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,1 g |
| Protein: | 5,3 g |
| Fedt: | 2,6 g |
| Kulhydrat: | 9,3 g |
Relateret video
Sådan snitter du løg
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.