Båkbåkboller
60+ min

Båkbåkboller

Dejlige boller med kylling, bacon og kvart passer lige til madpakken eller som et hurtigt mellemmåltid.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Båkbåkboller

Dejlige boller med kylling, bacon og kvart passer lige til madpakken eller som et hurtigt mellemmåltid.

16 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 4 dl mælk
  • 25 g smør
  • 1 dl Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 25 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 150 g stegt kyllingefileter i mindre tern
  • 5 spsk hakket, stegt bacon
  • 700 g hvedemel

Pensling

  • sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken og lun den (lillefingervarm). Hæld den i en skål og tilsæt kvark. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til 16 boller og sæt dem på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med æg og bag bollerne midt i ovnen.

Tip

I stedet for kylling kan du bruge kogt skinke.

Bagetid

Sæt bollerne i en kold ovn, indstil på 225° og bag i ca. 20 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,6 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 13 %
Print