Båkbåkboller

Bedømmelse

(8 vurderinger)

60+ min

Dejlige boller med kylling, bacon og kvart passer lige til madpakken eller som et hurtigt mellemmåltid.

Ingredienser

16 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 4 dl mælk
  • 25 g smør
  • 1 dl Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 25 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 150 g stegt kyllingefilet i mindre tern
  • 5 spsk hakket, stegt bacon
  • 700 g hvedemel

Pensling

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken og lun den (lillefingervarm). Hæld den i en skål og tilsæt kvark. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til 16 boller og sæt dem på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med æg og bag bollerne midt i ovnen.

Tip

I stedet for kylling kan du bruge kogt skinke.

Bagetid

Sæt bollerne i en kold ovn, indstil på 225° og bag i ca. 20 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,6 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 13 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde: