Bananmuffins

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(22 vurderinger)

1 timer

Velegnet til kagebordet - kan også laves med chokoladestykker.

Ingredienser

Ca. 12 stk.

Antal portioner

Pynt

  • sigtet flormelis
  • citronskal (usprøjtet) i strimler

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en lille, tykbundet gryde. Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt. Skræl bananerne og mos dem, fx med en gaffel (ca. 150 g mos). Kom bananmos, yoghurt, det let afkølede smør og citronskal i æggeblandingen. Bland mel og bagepulver sammen og vend det (evt. drysset gennem en sigte) i blandingen. Hæld dejen i 12 smurte muffinsforme - ca. ¾ dl dej pr. form. Bag kagerne midt i ovnen. Prik de bagte muffins med fx en kødnål og fordel citronsaften over dem. Lad de bagte muffins køle lidt af i formene - på en bagerist. Vend dem ud og server dem lune, pyntet med flormelis og citronskal.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

I stedet for citronskal og -saft kan man tilsætte dejen 100 g grofthakket mørk chokolade.
Pynt de 12 muffins med flormelis.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,7 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 15 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: