Bananmuffins

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

1 timer

Velegnet til kagebordet - kan også laves med chokoladestykker.

Ingredienser

2 muffins pr. person

Antal portioner

Pynt

  • sigtet flormelis
  • citronskal (usprøjtet) i strimler

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en lille, tykbundet gryde. Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt. Skræl bananerne og mos dem, fx med en gaffel (ca. 150 g mos). Kom bananmos, peach melba, det let afkølede smør og citronskal i æggeblandingen. Bland mel og bagepulver sammen og vend det (evt. drysset gennem en sigte) i blandingen. Hæld dejen i 12 smurte muffinsforme - ca. ¾ dl dej pr. form. Bag kagerne midt i ovnen. Prik de bagte muffins med fx en kødnål og fordel citronsaften over dem. Lad de bagte muffins køle lidt af i formene - på en bagerist. Vend dem ud og server dem lune, pyntet med flormelis og citronskal.

Tip

I stedet for citronskal og -saft kan man tilsætte dejen 100 g grofthakket mørk chokolade. Pynt de 12 muffins med flormelis.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,7 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 15 %

Print

Kilde: