Bananmuffins

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(25 vurderinger)

1 timer

Velegnet til kagebordet - kan også laves med chokoladestykker.

Ingredienser

Ca. 12 stk.

Antal portioner

Pynt

  • sigtet flormelis
  • citronskal (usprøjtet) i strimler

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en lille, tykbundet gryde. Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt. Skræl bananerne og mos dem, fx med en gaffel (ca. 150 g mos). Kom bananmos, yoghurt, det let afkølede smør og citronskal i æggeblandingen. Bland mel og bagepulver sammen og vend det (evt. drysset gennem en sigte) i blandingen. Hæld dejen i 12 smurte muffinsforme - ca. ¾ dl dej pr. form. Bag kagerne midt i ovnen. Prik de bagte muffins med fx en kødnål og fordel citronsaften over dem. Lad de bagte muffins køle lidt af i formene - på en bagerist. Vend dem ud og server dem lune, pyntet med flormelis og citronskal.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

I stedet for citronskal og -saft kan man tilsætte dejen 100 g grofthakket mørk chokolade.
Pynt de 12 muffins med flormelis.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,7 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 15 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: