Bearnaisesauce, næsten ægte

15 min
Bearnaisesauce, næsten ægte

Hjemmelavet bearnaisesauce er bare et hit! Skal det være ekstra godt, skal det være hjemmelavet bearnaisesauce - og her er en opskrift på en næste ægte af slagsen. Der er ikke fløde i en helt klassisk bearnaisesauce, men det gør den nemmere at håndtere - og du risikerer ikke at bearnaisesaucen skiller.

Ingredienser

Bearnaisesauce

125 g Smør
¼ liter Piskefløde
4 Æggeblommer (ca. 4 spsk)
½ tsk Groft salt
1 spsk Bearnaiseessens
2 spsk Hakkede estragonblade

Sådan gør du

Bearnaisesauce

  • Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde.
  • Bring saucen til kogepunktet ved jævn varme og under kraftig piskning.
  • Smag bearnaisesaucen til.
  • (Skal du holde saucen varm, er det bedst at sætte den i vandbad.)

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8178 kJ / 1955 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1786 kJ / 427 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 3,3 % 3,4 g
Kulhydrat: 2 % 2,1 g
Fedt: 94,7 % 45,7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/bearnaisesauce-nasten-agte/