Bearnaisesmør

15 min
Fryseegnet
Bearnaisesmør

Smør med bearnaisesmag fra estragon og eddike. Skøn som topping på en bøf eller varme grøntsager.

Gem
Del
Print
https://www.arla.dk/opskrifter/bearnaisesmor/

Ingredienser

1 portion

Bearnaisesmør

½ dl Hvidvinseddike
2 Små finthakkede skalotteløg (ca. 50 g)
½ dl Finthakkede estragonblade
250 g Blødt smør
2 Æggeblommer
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Bearnaisesmør

  • Bring eddike, løg og ½ spsk af den hakkede estragon i kog. Kog uden låg i ca. 2 min. - eller til væsken er kogt væk.
  • Lad blandingen køle af.
  • Rør den sammen med smør, æggeblommer, resten af estragonen og peber. Smag til.
  • Form bearnaisesmørret til en rulle og læg den, indpakket i bagepapir, i køleskabet til servering.
Bedømmelse
1
2
3
4
5

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8138 kJ / 1945 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2092 kJ / 500 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 1,5 % 1,9 g
Kulhydrat: 1,9 % 2,4 g
Fedt: 96,6 % 54,6 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.