Beignetdej

Beignetdej

30 min
Beignetdej bruges til fritering af alt fra fisk, grøntsager og æbleringe. Beignet gør fisken eller grøntsagerne sprøde og uimodståelige.

Sådan gør du

Beignetdej
  • Bland mel, majsstivelse, bagepulver og salt i en skål.
  • Rør halvdelen af væsken i og pisk dejen glat.
  • Tilsæt resten af væsken og ægget og pisk dejen luftig.
  • Varm olien til 180° i en lille gryde.
  • Dyp fiskestykkerne i dejen og steg dem i olien ca. 3 min. - eller til de har en fin gylden farve. Vend dem undervejs.
  • Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Drys med flagesalt og server straks.
Energiindhold for hele retten:

20693 kJ / 4946 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1936 kJ / 463 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 6 % 6,8 g
Kulhydrat: 8,6 % 9,8 g
Fedt: 85,4 % 44,7 g

Ingredienser

Beignetdej
60 g Hvedemel (ca. 1 dl)
50 g Majsstivelse (ca. 1 dl)
1 tsk Bagepulver
½ tsk Fint salt
1 dl Øl eller vand
1 Æg
½ liter Fritureolie eller anden neutral olie, fx rapsolie (ikke koldpresset)
350 g Torskefilet i mindre stykker