Onion rings

Onion rings

30 min
Onion rings - de perfekte sprøde løgringe. Spis onion rings som salte snacks eller kom dem i din burger. Onion rings er en amerikansk specialitet, som er løgringe dyppet i dej og herefter friturestegt, til de er sprøde og gyldne. Onion rings skal spises nystegte, mens de stadig er sprøde udenpå. Server evt. en chilimayo til - en perfekt kombination.
https://www.arla.dk/opskrifter/onion-rings/

Sådan gør du

Dej
  • Bland mel, majsstivelse, krydderier og bagepulver i en skål.
  • Rør øl i dejen.
  • Tilsæt ægget og pisk dejen luftig.
Løgringe
  • Skær løgene i ½ cm tykke skiver og skil løgringene ad. Sortér de mindste løgringe fra (se tip om løgrester).
  • Varm olien til 180° i en lille gryde.
  • Dyp løgringene i dejen og steg dem i olien 1-2 min. - eller til de har en fin gylden farve. Vend dem undervejs.
  • Lad løgringene dryppe af på fedtsugende papir.
Ved servering af onion rings
  • Drys med flagesalt og evt. friske timianblade og server straks.

Lav onion rings i god tid (undlad at drysse med flagesalt) og lun dem i ovnen ved 200° - varmluft i 8-10 min. - til løgringene er sprøde og knasende. Drys med flagesalt.

Hak de overskydende små løgringe og brug dem i madlavningen. Eller tryl dem om til ristede løg. Vend løgringene i mel og salt. Fritér dem i den varme olie.

Hvis du ikke har et termometer, kan du lave "tandstik" prøven. Stik en træpind, fx en tandstik, i olien, hvis olien bevæger sig omkring pinden, er olien varm nok. Hvis grøntsagerne bliver stegt meget hurtigt eller olien begynder at ryge, er den for varm - og gryden skal trækkes væk fra varmen.

Du kan fryse de friterede løgringe. Tø dem op på køkkenbordet og lun dem i ovnen ved 200° - varmluft i 5-10 min. - til løgringene er sprøde og knasende. Drys med flagesalt.

Energiindhold for hele retten:

6162 kJ / 1473 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1064 kJ / 254 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 4,2 % 2,6 g
Kulhydrat: 30,8 % 19,3 g
Fedt: 64,1 % 18,4 g
Alkohol: 0,9 %
Mere inspiration

Dyp løgringene i vores bedste chilimayonnaise.

Chilimayonnaise
15 min
Chilimayonnaise
(5)

Ingredienser

Dej
60 g Hvedemel (ca. 1 dl)
50 g Majsstivelse (ca. 1 dl)
2 tsk Paprika
1 tsk Hvidløgspulver
1 tsk Fint salt
Friskkværnet peber
1 tsk Bagepulver
1 dl Øl
1 Æg
Løgringe
2 Store løg (ca. 200 g)
½ liter Fritureolie eller anden neutral olie, fx rapsolie (ikke koldpresset)
Pynt
Flagesalt
Frisk timian