Biksemad i ovn
45 min
•
En lidt lettere og grønnere version af biksemaden. Det giver plads til en dejlig kold bearnaise. Retten er let at lave, da biksen ryger i ovnen.
Ingredienser
Biksemad
|
800 g
Små, skrubbede kartofler i halve
|
|
|---|---|
|
8
Gulerødder i mundrette stykker (ca. 600 g)
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
300 g
Wokstrimler af okseklump
|
|
|
2 spsk
Worcestershiresauce
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
¼ liter
Kogende vand
|
|
|
300 g
Grønne asparges eller bladselleri i mundrette stykker
|
|
|
1 dl
Hakket bredbladet persille
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Kold bearnaise
|
2½ dl
Creme fraiche eller 38%
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Bearnaiseessens
|
|
|
3 spsk
Hakkede estragonblade
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
|
200 g
Groft flute
|
|---|
Sådan gør du
Biksemad
Kold bearnaise
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
326 kJ / 78 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,7 g |
| Protein: | 4 g |
| Fedt: | 2,1 g |
| Kulhydrat: | 10,6 g |
Relateret video
Sådan klargør du asparges
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.