Biscotti - sprøde kager med mandler

Biscotti - sprøde kager med mandler

60+ min
Hjemmebagte biscotti til kaffe og desserter. Denne italiensk-inspirerede opskrift på sprøde kager med mandler er både nem at tilberede - og giver et velsmagende resultat. Prøv den!
https://www.arla.dk/opskrifter/sprode-kager-med-mandler/

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker sammen i ca. 4 min.
  • Tilsæt smeltet, afkølet smør og mandler.
  • Bland mel, bagepulver og salt og vend det i dejen.
  • Ælt dejen let sammen og lad den hvile tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
  • Del dejen i 3 portioner og form dem til stænger (ca. 4 cm brede og 30 cm lange).
  • Læg stængerne på en plade med bagepapir og forbag dem ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Stil pladen på en bagerist og lad stængerne køle af 1-2 min.
  • Skær stængerne i 1 cm tykke, skrå skiver. Læg skiverne på bagepapiret og bag kagerne færdige midt i ovnen ca. 15 min.

Kagerne kan også tilberedes uden mandler og serveres som "kammerjunkere" til koldskål. Form dejen til ca. 35 cm lange stænger og forbag dem som nævnt i opskriften. Skær de bagte stænger i ½ cm tykke skiver og bag dem færdige. Af portionen bliver der ca. 120 "kammerjunkere". Både sprøde kager og "kammerjunkere" kan opbevares i en tæt kagedåse.

Energiindhold for hele retten:

13674 kJ / 3268 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1688 kJ / 403 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 6 g
Protein: 9,9 % 9,9 g
Kulhydrat: 46 % 45,7 g
Fedt: 44,1 % 20,1 g
Mere inspiration

Endnu en elsket italiensk klassisk kage...

Ingredienser

2 Æg
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
50 g Smør - smeltet og afkølet
200 g Usmuttede mandler
300 g Hvedemel (ca. 5 dl)
1 tsk Bagepulver
¼ tsk Fint salt