Bisseburgerboller
60+ min

Bisseburgerboller

Prøv disse burgerboller til din hjemmelavede burger - de er gode og det er lækkert med både hytteost og ristede løg.
Fryseegnet
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bisseburgerboller

Prøv disse burgerboller til din hjemmelavede burger - de er gode og det er lækkert med både hytteost og ristede løg.

8 boller pr. portion

Antal portioner
  • 3 dl mælk
  • 200 g Cheasy® Hytteost 1,5%
  • 2 spsk rapsolie
  • 25 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 50 g ristede løg
  • 150 g groft rugmel (ca. 3 dl)
  • 400 g hvedemel (ca. 7 dl)

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • hørfrø

Fremgangsmåde:

Lun mælken (lillefingervarm). Hæld den i en skål og tilsæt hytteost og fedtstof. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til 16 boller. Bank bollerne flade (ca. 10 cm i diameter). Læg dem på 2 plader med bagepapir og lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 15 min. Pensl med æg, pynt med hørfrø og bag bisseburgerbollerne midt i ovnen.

Tip

De ristede løg kan udelades.

Bagetid

Sæt den første plade med boller i en kold ovn - indstil på 225° og bag dem i ca. 18 min. Bag anden plade med boller i ca. 12 min.

Tips

Lun dem inden serveringen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,7 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 21 %
Print