Blåbærcheesecake
6 timer
•
Arbejdstid: 45 min
•

Blåbærcheesecake med digestivekiks i bunden med liflig og karakteristisk smag af kardemomme. Denne flotte, farverige ostekage er nem at lave og kan nemt laves til mange.
Ingredienser
Kiksebund med chokolade
300 g
Digestive kiks
|
|
---|---|
50 g
Grofthakket mørk chokolade
|
|
¾ spsk
Kardemommefrø
|
|
150 g
Smør - smeltet
|
Blåbærfyld
3 blade
Husblas
|
|
---|---|
125 g
Optøede frosne blåbær
|
|
250 g
Kvark eller græsk yoghurt
|
|
¼ liter
Creme fraiche
|
|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Pynt
Friske blåbær
|
---|
Sådan gør du
Kiksebund med chokolade
Blåbærfyld
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan undlade chokolade og/eller kardemomme i kiksebunden. De frosne blåbær kan erstattes af frosne hindbær eller skovbær.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1310 kJ / 313 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,4 g |
Protein: | 5,2 g |
Fedt: | 19 g |
Kulhydrat: | 30,5 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
