Blåbærcheesecake

6 timer
Arbejdstid: 45 min
Blåbærcheesecake

Blåbærcheesecake med digestivekiks i bunden med liflig og karakteristisk smag af kardemomme. Denne flotte, farverige ostekage er nem at lave og kan nemt laves til mange.

Ingredienser

Kiksebund med chokolade

300 g Digestive kiks
50 g Grofthakket mørk chokolade
¾ spsk Kardemommefrø
150 g Smør - smeltet

Blåbærfyld

3 blade Husblas
125 g Optøede frosne blåbær
250 g Kvark eller græsk yoghurt
¼ liter Creme fraiche
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
¼ tsk Groft salt

Pynt

Friske blåbær

Sådan gør du

Kiksebund med chokolade

  • Kom kiksene i en pose og knus dem med fx en kagerulle.
  • Vend de knuste kiks, chokolade, knuste kardemommefrø sammen med det smeltede smør.
  • Pres kiksebunden ud i en form (ca. 25 x 25 cm) beklædt med bagepapir.

Blåbærfyld

  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Kom bærrene i en lille tykbundet gryde og bring dem i kog. Kog dem ved svag varme og blend dem til en glat puré. Tag gryden af varmen.
  • Tag husblassen op af vandet med det vand som hænger ved og smelt den i de varme blåbær.
  • Rør kvark, creme fraiche, sukker, vaniljekorn og salt godt sammen i en skål og rør herefter blåbærpuréen heri.
  • Fordel blåbærblandingen jævnt over kiksebunden og stil den tildækket i køleskabet i mindst 5 timer.
  • Skær kagen i passende stykker og pynt hvert stykke med friske blåbær.

Du kan undlade chokolade og/eller kardemomme i kiksebunden. De frosne blåbær kan erstattes af frosne hindbær eller skovbær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16590 kJ / 3965 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1311 kJ / 313 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 6,8 % 5,2 g
Kulhydrat: 39,5 % 30,5 g
Fedt: 53,7 % 19 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/blabarcheesecake/