Blåbærkoldskål med kefir og salte mandelkammerjunkere
30 min
•
Arbejdstid: 1 time
•
&format=webp)
Koldskål er super lækkert og smager i den grad af dansk sommer. Her en skøn variant af den klassiske opskrift hvor den laktosefri kefir med blåbær erstatter kærnemælk. Kefir giver en dejlig smag og en let perlende fornemmelse. Til blåbærkoldskålen serverer vi salte mandelkammerjunkere, som giver et lækkert modspil til de søde elementer. Pynt gerne med citronverbena eller citronmelisse.
Ingredienser
Salte kammerjunkere
200 g
Kammerjunkere
|
|
---|---|
100 g
Saltede mandler
|
|
150 g
Smeltet smør
|
Blåbærkoldskål
1 liter
Kefir blåbær
|
|
---|---|
50 g
Blåbær
|
|
2
Æggeblommer
|
|
4 spsk
Sukker
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
1
Citron (usprøjtet) - saft og skal heraf
|
Topping
50 g
Blåbær
|
|
---|---|
Citronverbena eller citronmellise
|
Sådan gør du
Salte kammerjunkere
Blåbærkoldskål
Prøv at brune det smeltede smør, det giver en let nøddeagtig smag til din kammerjunker.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14596 kJ / 3489 kcal
Næringsindhold pr. 100g
831 kJ / 199 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 8,8 % | 4,3 g |
Kulhydrat: | 31,8 % | 15,5 g |
Fedt: | 59,4 % | 13,4 g |
