Blåbærkoldskål med kefir og salte mandelkammerjunkere

30 min
Arbejdstid: 1 time
Blåbærkoldskål med kefir og salte mandelkammerjunkere

Koldskål er super lækkert og smager i den grad af dansk sommer. Her en skøn variant af den klassiske opskrift hvor den laktosefri kefir med blåbær erstatter kærnemælk. Kefir giver en dejlig smag og en let perlende fornemmelse. Til blåbærkoldskålen serverer vi salte mandelkammerjunkere, som giver et lækkert modspil til de søde elementer. Pynt gerne med citronverbena eller citronmelisse.

  • Arla
  • Opskrifter
  • Blåbærkoldskål med kefir og salte mandelkammerjunkere

Ingredienser

Salte kammerjunkere

200 g Kammerjunkere
100 g Saltede mandler
150 g Smeltet smør

Blåbærkoldskål

1 liter Kefir blåbær
50 g Blåbær
2 Æggeblommer
4 spsk Sukker
1 tsk Vaniljesukker
1 Citron (usprøjtet) - saft og skal heraf

Topping

50 g Blåbær
Citronverbena eller citronmellise

Sådan gør du

Salte kammerjunkere

  • Hak kammerjunkere og salte mandler fint, fx i en foodprocessor.
  • Vend det sammen med smørret og pres massen ud til en "plade" på et stykke bagepapir. Lad den køle af i køleskabet.

Blåbærkoldskål

  • Blend kefir og blåbær i ca. 1 min.
  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
  • Tilsæt citronsaft og -skal og kefir, rør det godt sammen og stil koldskålen tildækket i køleskabet til serveringen.
  • Bræk den store " kammerjunkerplade" i mindre stykker og server dem med blåbærkoldskål, friske blåbær og citronverbena.

Prøv at brune det smeltede smør, det giver en let nøddeagtig smag til din kammerjunker.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14596 kJ / 3489 kcal

Næringsindhold pr. 100g

831 kJ / 199 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 8,8 % 4,3 g
Kulhydrat: 31,8 % 15,5 g
Fedt: 59,4 % 13,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/blabarkoldskal-med-kefir-og-salte-mandelkammerjunkere/