Muslinger i spicy fløde
                                
                                     45 min
                                
                        
                    
                
                    •
                    
            
        
    Skønne muslinger i stærkt selskab. Blåmuslinger smager altid godt, men når de ledsages af de spicy fløde er de helt uimodståelige. Den stærke krydring giver en perfekt kontrast til den fede fløde og de magre og mildt smagende muslinger. Muslinger er både nemme at skaffe i butikkerne - og nemme at tilberede.
Ingredienser
| 
                                     
                                            
                                                    1½ kg
                                                Friske blåmuslinger i skal
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    2 dl
                                                Tør hvidvin, fx riesling
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    3 spsk
                                                Finthakket citrongræs
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2 spsk
                                                Finthakket rød chilipeber
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2
                                                Store finthakkede fed hvidløg
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2 spsk
                                                Fintrevet frisk ingefær
                                            
                                     
                                 | 
                                
| 
                                     
                                            
                                                    ¼ liter
                                                Piskefløde eller madlavningsfløde
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    1 bundt
                                                Forårsløg i skrå skiver (ca. 100 g)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    3
                                                Rødløg i halve tynde ringe (ca. 200 g)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ¾ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    3 dl
                                                Frisk koriander
                                            
                                     
                                 | 
                                
Tilbehør
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Langtidshævet landbrød
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Limefrugter i både
                                            
                                     
                                 | 
                                
Sådan gør du
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
435 kJ / 104 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,4 g | 
| Protein: | 8,8 g | 
| Fedt: | 5,7 g | 
| Kulhydrat: | 4,4 g | 
            Relateret video
            Sådan snitter du løg
            
    Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.