Muslinger i spicy fløde

Muslinger i spicy fløde

45 min
Skønne muslinger i stærkt selskab. Blåmuslinger smager altid godt, men når de ledsages af de spicy fløde er de helt uimodståelige. Den stærke krydring giver en perfekt kontrast til den fede fløde og de magre og mildt smagende muslinger. Muslinger er både nemme at skaffe i butikkerne - og nemme at tilberede.
https://www.arla.dk/opskrifter/muslinger-i-spicy-flode/

Sådan gør du

  • Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet. Bring hvidvin, citrongræs, chili, hvidløg og ingefær i kog i en stor gryde. Tilsæt de rengjorte muslinger og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen. Læg et klæde i en sigte og si kogelagen over i en skål. Fordel muslingerne i 4 dybe tallerkener og hold dem varme. Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.
  • Kom kogelagen i gryden sammen med fløde, forårsløg, rødløg og salt. Kog blandingen i ca. 1 min. og smag til. Hæld cremen over muslingerne, drys med koriander og server straks sammen med godt brød, så du kan "søbe" den dejlige creme op. Brug skallerne fra muslingerne som gaffel og ske.
Energiindhold for hele retten:

9443 kJ / 2257 kcal

Næringsindhold pr. 100g

398 kJ / 95 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 34,3 % 8 g
Kulhydrat: 17,2 % 4 g
Fedt: 48,5 % 5,2 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

1½ kg Friske blåmuslinger i skal
2 dl Tør hvidvin, fx riesling
3 spsk Finthakket citrongræs
2 spsk Finthakket rød chilipeber
2 Store finthakkede fed hvidløg
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
¼ liter Piskefløde
1 bundt Forårsløg i skrå skiver (ca. 100 g)
3 Rødløg i halve tynde ringe (ca. 200 g)
¾ tsk Groft salt
3 dl Frisk koriander
Tilbehør
Langtidshævet landbrød
Limefrugter i både