Blåmuslinger med hollandaisesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

1 timer

Prøv denne! Muslinger og hollandaisesauce klæder hinanden virkelig godt!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Dampning af muslinger

  • 1½ kg friske blåmuslinger i skal
  • 2 dl vand

Hollandaisesauce

  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • 3 spsk vand
  • 4 æggeblommer (ca. 4 spsk)
  • 250 g smør - smeltet
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber

Citronkrydrede muslinger

  • 10 g smør
  • 3 porrer i tynde stave
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 liter rucolasalat revet i mindre stykker
  • 2 spsk fintstrimlet citronskal (usprøjtet)

Tilbehør

  • 300 g lyst brød - evt. ristet

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Dampning af muslinger

  1. Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet.
  2. Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt muslingerne og damp dem under låg i ca. 7 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen.
  3. Læg et klæde i en sigte og si kogelagen over i en skål. Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.

Hollandaisesauce

  1. Sørg for at have alle ingredienser klar, før du går i gang.
  2. Pisk citronsaft, vand og æggeblommer sammen i en skål egnet til vandbad. Hæng skålen over vandbadet – det kogende vand må ikke røre bunden af skålen, det er kun dampen, som skal varme skålen op.
  3. Pisk i æggene hele tiden – til æggeblandingen skummer godt og begynder at tykne. Pisk, stadig uden pause, det smeltede smør i æggecremen i en tynd stråle. Pisk hele tiden, til alt smørret er pisket i (undlad bundfaldet). Tilsæt evt. lidt koldt vand for at justere konsistensen og for at saucen ikke bliver for varm.
  4. Tag gryden af varmen og tilsæt salt og peber i. Smag til. Server bearnaisesaucen med det samme.

Citronkrydrede muslinger

  1. Lad smørret smelte ved kraftig varme i en stor stegegryde eller wok.
  2. Kom de kogte muslinger (i skal), 1 dl af kogelagen og porrerne i og steg blandingen ved kraftig varme i ca. 4 min. Vend hele tiden i retten.
  3. Tilsæt revet citronskal, -saft, salt og peber. Tag retten af varmen og vend rucolasalat og strimlet citronskal i. Smag til og server straks med den varme hollandaisesauce.

Tip

Retten kan også tilberedes med 1 kg frosne, optøede muslinger. Lad muslingerne tø ca. ½ time. Skær forsigtigt de halvfrosne muslinger fri af skallerne og lad dem tø helt op (ca. 1 time) fx på et klæde.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7720 kJ / 1838 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,4 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 48 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag