Blinis med rogn og cremefraiche

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(86 vurderinger)

60+ min

Imponer dine gæster ved at servere dekorative, portionsanrettede blinis med toppings som stenbiderrogn, ørredrogn eller røget laks.

Ingredienser

3 stk. pr. person

Antal portioner

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Sigt hvedemelet ned i en skål. Bland boghvede, salt og gær heri. Hæld sødmælken i en gryde og varm det indtil det føles lunt på spidsen af lillefingeren. Tag gryden af varmen. Del æggene i blommer og hvider. Rør fraiche, mælk og æggeblommer sammen. Pisk mælkeblandingen sammen med melblandingen til den er jævn og glat. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Sæt dejen tildækket i køleskabet i yderligere ca. 1 time. Varm blinispanden op og kom lidt smør i hullerne. Kom ca. ½ dl dej i hvert hul og bag de små blinis, ved jævn varme ca. 2 min. på hver side - til de er gennembagte og gyldne.

Ved serveringen

Anret de lune blinis med lidt fraiche, rogn, rødløg og dild.

Tips

I stedet for ørredrogn kan man anvende stenbiderrogn eller fersk røget laks.

Har du ikke en blinispande kan du anvende en almindelig stegepande - ca. 22 cm i diameter - lav ca. 4 blinis ad gangen.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,6 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 57 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Chablis, Frankrig

God chardonnay uden fadlagring fx en chablis Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til rogn