Blinis med rogn og cremefraiche

Blinis med rogn og cremefraiche

60+ min
Imponer dine gæster ved at servere hjemmelavede, dekorative og portionsanrettede blinis med stenbiderrogn, ørredrogn eller røget laks. Blinis er en specialitet fra det russiske køkken. Blinien er en lille salt pandekage med gær, boghvedemel og hvedemel og den steges i en særlig pande, 12-15 cm i diameter. Disse blinis er endnu mindre - så det næsten kun en meget lækker mundfuld.

Sådan gør du

Blinis
  • Sigt hvedemelet ned i en skål. Bland boghvede, salt og gær heri.
  • Hæld sødmælken i en gryde og varm den op, indtil mælken føles lunt på spidsen af lillefingeren. Tag gryden af varmen.
  • Del æggene i blommer og hvider.
  • Rør fraiche, mælk og æggeblommer sammen. Pisk mælkeblandingen sammen med melblandingen til den er jævn og glat.
  • Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
  • Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Sæt dejen tildækket i køleskabet i yderligere ca. 1 time.
  • Varm blinispanden op og kom lidt smør i hullerne. Kom ca. ½ dl dej i hvert hul og bag de små blinis, ved jævn varme ca. 2 min. på hver side - til de er gennembagte og gyldne.
Ved serveringen
  • Anret de lune blinis med lidt fraiche, rogn, rødløg og dild.
Tip

I stedet for lakserogn kan du bruge stenbiderrogn, ørredrogn eller fersk røget laks.

Tilberedningstip

Har du ikke en blinispande kan du bruge en almindelig stegepande - ca. 22 cm i diameter - lav ca. 4 blinis ad gangen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9256 kJ / 2212 kcal

Næringsindhold pr. 100g

795 kJ / 190 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 16 % 7,5 g
Kulhydrat: 37,7 % 17,6 g
Fedt: 46,3 % 10 g
Mere inspiration

Mod på flere blinis - så prøv disse.

Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Blinis
Hvedemel (ca. 3 dl)
175 g
Boghvedemel (ca. 1 dl)
60 g
Groft salt
1 tsk
Tørgær
4 tsk
Mælk
2 dl
Æg
2
Creme fraiche
2 dl
Smør - smeltet
50 g
Tilbehør
Creme fraiche
1¾ dl
Lakserogn
100 g
Finthakket rødløg (ca. 75 g)
1
Små friske dildkviste
24