Blød safrankage med frugt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Safrankagen holder sig saftig og god længe. Server den evt. på Luciadag.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

2 stykker pr. person

Antal portioner

  • 5 tørrede figner
  • 175 g blødt smør
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 1 g safrantråde
  • 3 æg
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 125 g lyse rosiner (ca. 2 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Hak fignerne fint. Rør smør og sukker lyst og luftigt. Rør først safran og derefter æggene i smørblandingen et ad gangen. Bland mel, bagepulver, rosiner og figner og vend det i smørblandingen. Hæld dejen i en smurt og raspdrysset form (ca. 1½ liter). Bag kagen nederst i ovnen til den er gylden og fast at trykke på. Lad kagen stå lidt i formen på en bagerist - vend forsigtigt kagen ud og lad den blive kold.

Bagetid

45-50 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,9 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 41 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag