Blød safrankage med frugt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Safrankagen holder sig saftig og god længe. Server den evt. på Luciadag.

Ingredienser

2 stykker pr. person

Antal portioner

  • 5 tørrede figner
  • 175 g blødt smør
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 1 g safrantråde
  • 3 æg
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 125 g lyse rosiner (ca. 2 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Hak fignerne fint. Rør smør og sukker lyst og luftigt. Rør først safran og derefter æggene i smørblandingen et ad gangen. Bland mel, bagepulver, rosiner og figner og vend det i smørblandingen. Hæld dejen i en smurt og raspdrysset form (ca. 1½ liter). Bag kagen nederst i ovnen til den er gylden og fast at trykke på. Lad kagen stå lidt i formen på en bagerist - vend forsigtigt kagen ud og lad den blive kold.

Bagetid

45-50 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,9 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 41 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: