Blød safrankage med frugt

Bedømmelse

(0 vurderinger)

60+ min

Safrankagen holder sig saftig og god længe. Server den evt. på Luciadag.

Ingredienser

2 stykker pr. person

Antal portioner
  • 5 tørrede figner
  • 175 g blødt smør
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 1 g safrantråde
  • 3 æg
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 125 g lyse rosiner (ca. 2 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Hak fignerne fint. Rør smør og sukker lyst og luftigt. Rør først safran og derefter æggene i smørblandingen et ad gangen. Bland mel, bagepulver, rosiner og figner og vend det i smørblandingen. Hæld dejen i en smurt og raspdrysset form (ca. 1½ liter). Bag kagen nederst i ovnen til den er gylden og fast at trykke på. Lad kagen stå lidt i formen på en bagerist - vend forsigtigt kagen ud og lad den blive kold.

Post Ingredients Comment

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,9 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 41 %

Print

Kilde: