Blomkålscouscous
&format=webp)
Blomkålscouscous er dejligt tilbehør af finthakket rå blomkål – også stok og blade – der bliver krydret med spidskommen og vendt i citronfløde. Blomkålscouscous smager herligt til stegt andebryst, frikadeller eller grillede kyllingefileter - men kan også nydes. som den er til en let frokost.
Ingredienser
Citronfløde
3 spsk
Piskefløde
|
|
---|---|
1½ spsk
Friskpresset citronsaft
|
Blomkålscouscous
½
Renset blomkål med stok og blade (ca. 400 g)
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Rød skovsyre eller dild
|
---|
Sådan gør du
Citronfløde
Blomkålscouscous
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Spidskommen giver smag af couscous'ens hjemland - og berettiger til at opskriften hedder blomkålscouscous. Du kan få en mere nordisk smag ved at undlade spidskommen - eller du kan smage til med fx paprika eller garammasala - der er frit valg på alle hylder.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
220 kJ / 53 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2 g |
Protein: | 1,9 g |
Fedt: | 3,7 g |
Kulhydrat: | 3 g |
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt og hurtigt laver blomkålsris.
