Blomkålscouscous

30 min
Blomkålscouscous

Blomkålscouscous er dejligt tilbehør af finthakket rå blomkål – også stok og blade – der bliver krydret med spidskommen og vendt i citronfløde. Blomkålscouscous smager herligt til stegt andebryst, frikadeller eller grillede kyllingefileter - men kan også nydes. som den er til en let frokost.

Ingredienser

Citronfløde

3 spsk Piskefløde
1½ spsk Friskpresset citronsaft

Blomkålscouscous

½ Renset blomkål med stok og blade (ca. 400 g)
½ tsk Groft salt
1 tsk Stødt spidskommen
Friskkværnet peber

Pynt

Rød skovsyre eller dild

Sådan gør du

Citronfløde

  • Bland fløde og citronsaft i en skål og lad det stå et øjeblik, så fløden tykner.

Blomkålscouscous

  • Skær blomkålen, både stok, blade og kål, i grove stykker og hak dem i en foodprocessor – tag kun små portioner ad gangen, ellers bliver kålen hakket for fint. Den hakkede blomkål skal have konsistens som løse ris.
  • Kom kålen i en skål og bland den godt med salt, spidskommen og peber.
  • Vend til sidst citronfløden i salaten og smag til.
  • Anret blomkålscouscousen i en skål. Pynt med rødskovsyre eller dild.

Spidskommen giver smag af couscous'ens hjemland - og berettiger til at opskriften hedder blomkålscouscous. Du kan få en mere nordisk smag ved at undlade spidskommen - eller du kan smage til med fx paprika eller garammasala - der er frit valg på alle hylder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1031 kJ / 246 kcal

Næringsindhold pr. 100g

218 kJ / 52 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 14,8 % 1,9 g
Kulhydrat: 23,1 % 3 g
Fedt: 62,1 % 3,7 g
Relateret video Sådan laver du blomkålsris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt og hurtigt laver blomkålsris.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/blomkalscoucous/