Blomkålscurry med paneer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

45 min

Dejlig krydret indisk inspireret curry med kokosmælk, kartofler, blomkål, kikærter og stegt paneer.

Ingredienser

Antal portioner

Blomkålscurry

  • 1 tsk rapsolie
  • 2 finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 3 små finthakkede fed hvidløg
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 2 spsk rød karrypasta
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 300 g kartofler i mindre stykker
  • 1 dåse light kokosmælk (ca. 400 ml)
  • 300 g blomkål i små buketter

Stegt paneer

Blomkålscurry (fortsat)

  • 1 dåse skyllede, afdryppede kikærter i saltlage (ca. 240 g)
  • 2 tomater i tern (ca. 200 g)

Tilbehør

  • 3 dl friske korianderblade
  • 240 g lune naanbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Blomkålscurry

Varm olien i en sauterpande. Tilsæt løg og hvidløg og steg ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. eller til de er klare. Tilsæt ingefær, karrypasta, salt, gurkemeje, kartofler og kokosmælk og lad det koge ved svag varme under låg i ca. 15 min. - eller til kartoflerne er knap møre. Rør af og til. Tilsæt blomkål og kog i yderligere ca. 5 min.

Stegt paneer

Varm olien i en pande. Steg paneerternene gyldne ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. Tag dem af varmen.

Blomkålscurry (fortsat)

Tilsæt kikærter, stegt paneer og tomater til curryen og kog retten igennem i ca. 2 min. Smag til. Drys med korianderblade og server direkte fra panden med naanbrød.

Tip

Stegeskorpen giver god smag til paneer, men du behøver ikke stege paneer; du kan tilsætte den, som den er.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,7 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 33 %

Print

Kilde: