Blomkålscurry

Blomkålscurry

45 min
Dejlig krydret indisk inspireret blomkålscurry, der smager og varmer. Blomkålscurry indeholder blomkål, kokosmælk, kartofler, kikærter og tomater - og er toppet med iskold cremefraiche. Blomkålscurryens dejlige krydrede smag kommer fra rød karrypasta og ingefær - og den smukke farve har sin forklaring i gurkemejen. Oftest serveres der ris til curry, men til denne blomkålscurry rækker det med lune naanbrød og en håndfuld koriander.
https://www.arla.dk/opskrifter/blomkalscurry/

Sådan gør du

Blomkålscurry
  • Lad karrypastaen blive varm i en gryde og svits løg og hvidløg ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min.
  • Tilsæt kartofler, kokosmælk, ingefær, gurkemeje og salt.
  • Bring i kog og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til kartoflerne er knap møre - rør af og til.
  • Tilsæt blomkål og kikærter og kog i yderligere ca. 5 min.
  • Vend tomater i, varm blomkålscurryen igennem og smag til.
  • Server blomkålscurryen med korianderblade, naanbrød og iskold cremefraiche.

I stedet for 1 tsk stødt gurkemeje kan du bruge 2 tsk fintrevet frisk gurkemeje. Vær opmærksom på at frisk gurkemeje smitter meget af, så brug evt. engangshandsker når du skræller og river.

Energiindhold for hele retten:

7176 kJ / 1715 kcal

Næringsindhold pr. 100g

324 kJ / 77 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 14,4 % 2,7 g
Kulhydrat: 68,6 % 13,1 g
Fedt: 17 % 1,5 g
Relateret video
Sådan skræller du ingefær med en ske.

Ingefær er roden til en masse godt. Se hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

Blomkålscurry
3 spsk Rød karrypasta
2 Finthakkede løg (ca. 150 g)
2 Små finthakkede fed hvidløg
400 g Kartofler i mindre stykker
1 dåse Light kokosmælk (ca. 400 ml)
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
1 tsk Stødt gurkemeje
2 tsk Groft salt
400 g Blomkål i små buketter
2 dåser Skyllede, afdryppede kikærter i lage (ca. 480 g)
3 Tomater i tern (ca. 300 g) (ca. g)
Tilbehør
Frisk koriander
Lune naanbrød
Creme fraiche (ca. 2 dl)