Blomkålsmos

30 min
Blomkålsmos

Prøv at skifte den klassiske kartoffelmos ud med blomkålsmos. Blomkålsmosen er cremet og let syrlig af citron. Server den fx til medister eller frikadeller.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

1 liter Vand
1 tsk Groft salt
700 g Blomkål i grove stykker
½ dl Piskefløde eller madlavningsfløde
25 g Smør
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
1 spsk Finthakket purløg

Sådan gør du

  • Bring vand og salt i kog og kog blomkålen i ca. 25 min. - eller til den er godt mør.
  • Hæld vandet fra blomkålen og damp den helt tør.
  • Tilsæt fløde, smør, citronsaft og salt.
  • Mos blandingen med fx et piskeris.
  • Server med purløg på toppen.

Blomkålsmosen kan nemt laves til en puré ved at blende den helt glat med en stavblender. Tilsæt evt. 25 g ekstra smør.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2072 kJ / 495 kcal

Næringsindhold pr. 100g

115 kJ / 28 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 11,9 % 0,8 g
Kulhydrat: 17,4 % 1,2 g
Fedt: 70,7 % 2,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/blomkalsmos/