Blomkålssuppe med kantareller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Cremet og fyldig blomkålssuppe med hvidløg, citronskal og svampe. Hvis man er heldig, kan man om efteråret finde de mørke trompet-kantareller i de danske skove, ellers er de gule kantareller mindst lige så lækre.

Ingredienser

Antal portioner

Blomkålssuppe

  • 10 g smør
  • 500 g blomkål i små buketter
  • 1 lille hakket zittauerløg (ca. 50 g)
  • 4 små hakkede fed hvidløg
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 5 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 tsk groft salt
  • 10 g smør
  • 150 g rensede kantareller i halve

Pynt

  • hakket kruspersille

Tilbehør

  • 200 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, uden at det bruner. Svits blomkål, løg og hvidløg i ca. 5 min. Tilsæt bouillion og madlavningsfløde og bring det i kog. Kog det ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. - eller til blomkålen er mør. Blend suppen med fx en stavblender til den er jævn. Tilsæt citronskal og salt. Smag til.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kantarellerne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min. Server suppen med de stegte kantareller, hakket persille og groft brød.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,1 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 40 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Den komplekse smag af blomkål i mødet med de milde kantareller ledsages bedst af en hvidvin fra Bourgogne. Gerne en fadlagret version.

Læs mere om vin til mad