Blomkålssuppe med kantareller
45 min

Blomkålssuppe med kantareller

Cremet og fyldig blomkålssuppe med hvidløg, citronskal og svampe. Hvis man er heldig, kan man om efteråret finde de mørke trompet-kantareller i de danske skove, ellers er de gule kantareller mindst lige så lækre.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Blomkålssuppe med kantareller

Cremet og fyldig blomkålssuppe med hvidløg, citronskal og svampe. Hvis man er heldig, kan man om efteråret finde de mørke trompet-kantareller i de danske skove, ellers er de gule kantareller mindst lige så lækre.

Antal portioner

Blomkålssuppe

  • 10 g smør
  • 500 g blomkål i små buketter
  • 1 lille hakket zittauerløg (ca. 50 g)
  • 4 små hakkede fed hvidløg
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 5 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 tsk groft salt
  • 10 g smør
  • 150 g rensede kantareller i halve

Pynt

  • hakket kruspersille

Tilbehør

  • 200 g groft brød

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, uden at det bruner. Svits blomkål, løg og hvidløg i ca. 5 min. Tilsæt bouillion og madlavningsfløde og bring det i kog. Kog det ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. - eller til blomkålen er mør. Blend suppen med fx en stavblender til den er jævn. Tilsæt citronskal og salt. Smag til.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kantarellerne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min. Server suppen med de stegte kantareller, hakket persille og groft brød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,1 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 40 %
Print

Vin match

Den komplekse smag af blomkål i mødet med de milde kantareller ledsages bedst af en hvidvin fra Bourgogne. Gerne en fadlagret version.

Læs mere om vin til mad