Blomkålssuppe med rejer og grøn olie
45 min

Blomkålssuppe med rejer og grøn olie

Super nem suppe med lækker dildtvist - til en kølig aften.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Blomkålssuppe med rejer og grøn olie

Super nem suppe med lækker dildtvist - til en kølig aften.

Antal portioner
  • 1 blomkål i små buketter og stokken i tynde skiver (ca. 550 g)
  • 1¼ liter hønsebouillon
  • 2 store kartofler i mindre stykker (ca. 250 g)
  • 2 dl Karolines Køkken® Mild ost Pastasauce
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g optøede, frosne rejer
  • 3 spsk grofthakkede friske dildkviste

Grøn olie

  • 3 dl friske dildkviste
  • ½ dl olivenolie
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 320 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Tag ca. 100 g blomkål fra og riv eller hak det groft - gem det. Bring bouillonen i kog og tilsæt kartofler og resten af blomkålen. Bring det i kog og kog det ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. - eller til grøntsagerne er møre. Blend suppen med fx en stavblender til suppen er jævn. Tilsæt pastasauce, salt og peber og bring suppen i kog under omrøring. Smag til.

Vend rejer, dild og det revne blomkål sammen i en lille skål.

Grøn olie

Blend olie, dild og salt sammen og smag til.

Server suppen sammen med blomkålsblandingen, den grønne olie og rugbrød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,2 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 31 %
Print

Vin match

Chardonnay Chablis, Frankrig

God chardonnay uden fadlagring fx en chablis Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til rejer