Blomkålssuppe med rejer og grøn olie

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Super nem suppe med lækker dildtvist - til en kølig aften.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 blomkål i små buketter og stokken i tynde skiver (ca. 550 g)
  • 1¼ liter hønsebouillon
  • 2 store kartofler i mindre stykker (ca. 250 g)
  • 2 dl Karolines Køkken® Mild ost Pastasauce Mild ost Pastasauce
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g optøede, frosne rejer
  • 3 spsk grofthakkede friske dildkviste

Grøn olie

  • 3 dl friske dildkviste
  • ½ dl olivenolie
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 320 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Tag ca. 100 g blomkål fra og riv eller hak det groft - gem det. Bring bouillonen i kog og tilsæt kartofler og resten af blomkålen. Bring det i kog og kog det ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. - eller til grøntsagerne er møre. Blend suppen med fx en stavblender til suppen er jævn. Tilsæt pastasauce, salt og peber og bring suppen i kog under omrøring. Smag til.

Vend rejer, dild og det revne blomkål sammen i en lille skål.

Grøn olie

Blend olie, dild og salt sammen og smag til.

Server suppen sammen med blomkålsblandingen, den grønne olie og rugbrød.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,2 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 31 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Chablis, Frankrig

God chardonnay uden fadlagring fx en chablis Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til rejer