Blomkålssuppe med varmrøget laks

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(18 vurderinger)

30 min

En fløjlsblød og mild blomkålssuppe med varmrøget laks, som får ekstra karakter med flødefraiche.

Ingredienser

Antal portioner

  • 200 g varmrøget laks uden skind
  • ½ dl friske dildkviste
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 75 g rugbrødschips med salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl blomkålen og skær stokken fra. Tag 150 g blomkål fra og skær resten (ca. 250 g) i små buketter. Bring bouillonen i kog og kog blomkålsbuketterne i ca. 15 min. Kom bouillon og blomkål i en blender og blend det ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til suppen er jævn. Kom suppen tilbage i gryden og bring den i kog under omrøring. Tilsæt flødefraiche og salt og smag til.

Riv de 150 g blomkål fint til blomkålsris og del laksen i 8 stykker. Fordel blomkålsrisene i 8 dybe tallerkener og fordel laks og dild herpå. Hæld den varme suppe over ved serveringen, kværn peber over og dryp med olie. Server straks med sprøde rugbrødschips til.

Sådan laver du blomkålsris

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,9 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 11 %
  • Fedt: 75 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: