Blomkålssuppe med varmrøget laks
30 min

Blomkålssuppe med varmrøget laks

En fløjsblød og mild blomkålssuppe med varmrøget laks, som får ekstra karakter med flødefraiche.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Blomkålssuppe med varmrøget laks

En fløjsblød og mild blomkålssuppe med varmrøget laks, som får ekstra karakter med flødefraiche.

Antal portioner
  • 200 g varmrøget laks uden skind
  • ½ dl friske dildkviste
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 75 g rugbrødschips med salt

Fremgangsmåde:

Skyl blomkålet og skær stokken fra. Tag 150 g blomkål fra og skær resten (ca. 250 g) i små buketter. Bring bouillonen i kog og kog blomkålsbuketterne i ca. 15 min. Kom bouillon og blomkål i en blender og blend det ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til suppen er jævn. Kom suppen tilbage i gryden og bring den i kog under omrøring. Tilsæt flødefraiche og salt og smag til.

Riv de 150 g blomkål fint til blomkålsris og del laksen i 8 stykker. Fordel blomkålsrisene i 8 dybe tallerkener og fordel laks og dild herpå. Hæld den varme suppe over ved serveringen, kværn peber over og dryp med olie. Server straks med sprøde rugbrødschips til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,9 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 11 %
  • Fedt: 75 %
Print