Boller i karry med blomkålsris

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

45 min

Boller i karry er vist en af de livretter, som ligger allehøjest på ønskelisten. Her en dejlig let version af boller i karry med kyllingekødboller og blomkålsris som tilbehør.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Kyllingekødboller

  • 300 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • ¾ tsk groft salt
  • 3 spsk groftrevet zittauerløg
  • 5 spsk finvalsede havregryn
  • 1 dl Cheasy® til madlavning 4% Til Madlavning 4%
  • 1 liter grøntsagsbouillon

Karrysauce

  • 2 tsk smagsneutral olie, fx rapsolie
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 1 rødt æble i tern (ca. 125 g)
  • 1 spsk fintrevet frisk gurkemejerod - obs! den farver meget
  • 1 spsk karry, fx madras
  • 2 spsk hvedemel
  • 1½ dl Cheasy® til madlavning 4% Til Madlavning 4%
  • ½ tsk groft salt

Blomkålsris

  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 renset blomkål (ca. 500 g)

Tilbehør

  • 1 mangofrugt i lange strimler (ca. 200 g)
  • 240 g naanbrød
  • 2 dl friske korianderblade

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kyllingekødboller

Rør kødet med salt. Tilsæt løg, havregryn og Cheasy 4%. Rør farsen godt og form den til ca. 20 rustikke kødboller på størrelse med valnødder. Bring imens bouillon i kog i en gryde. Kog 10 kødboller ad gangen, ved kraftig varme i ca. 4 min. Tag kødbollerne op og hold dem varme. Kog resten af kødbollerne - gem 2½ dl bouillon fra kødbollerne til saucen.

Karrysauce

Lad olien blive varm i en pande ved kraftig varme. Svits løg og æble ved jævn varme i ca. 1 min. Tilsæt gurkemeje og mel og svits under omrøring i yderligere ca. 1 min. Rør de 2½ dl bouillon, Cheasy 4% og salt i blandingen. Kog saucen ved svag varme i ca. 5 min. - rør af og til. Smag karrysaucen til og vend kødbollerne i saucen.

Blomkålsris

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Del blomkålshovedet i mindre stykker og riv dem på den grove side af et rivejern eller i en foodprocessor (også det grove rivejern). Kom den revne blomkål i det kogende vand og lad det blive i vandet i ca. 1 min. Lad blomkålsrisen dryppe at i en sigte. Server sammen med boller i karry, mangofrugt, naanbrød og frisk koriander.

Tip

Du kan blende karrysaucen, før du kommer kødbollerne i.

Sådan laver du blomkålsris

Blomkålsris er en nem måde at få flere grøntsager på. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du hurtigt laver blomkålsris.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,9 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag