Blomkålsris

Blomkålsris

30 min
Blomkålsris er et nemt tilbehør til gryderetter, salater eller som topping til suppe. Varier smagsnuancerne i blomkålsris med friske krydderurter, hvidløg eller andre lækre krydderier.

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande.
  • Steg løgene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min.
  • Tilsæt blomkål og salt og steg ved kraftig varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min.
  • Vend citronsaft og persille i blomkålsrisene. Pynt med citronskal.
Energiindhold for hele retten:

1653 kJ / 395 kcal

Næringsindhold pr. 100g

171 kJ / 41 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 17,1 % 1,7 g
Kulhydrat: 33,6 % 3,4 g
Fedt: 49,3 % 2,3 g
Mere inspiration

Klassisk dansk ret, som altid gør lykke....

Koteletter i fad
45 min
Koteletter i fad
(465)

Ingredienser

Blomkålsris
25 g Smør
3 Finthakkede skalotteløg (ca. 150 g)
750 g Groftrevet blomkål
1 tsk Groft salt
¾ dl Grofthakket bredbladet persille
1½ spsk Friskpresset citronsaft
Pynt
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk