Boller i karry med blomkålsris

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

Boller i karry er vist en af de livretter som ligger allehøjeste på ønskelisten. Vi har lavet en dejlig let version af boller i karry med kyllingekødboller og tilbehør af blomkålsris.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Kyllingekødboller

  • 300 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • ¾ tsk groft salt
  • 3 spsk groftrevet zittauerløg
  • 5 spsk finvalsede havregryn
  • 1 dl Cheasy® til madlavning 4% Til Madlavning 4%
  • 1 liter grøntsagsbouillon

Karrysauce

  • 2 tsk smagsneutral olie, fx rapsolie
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 1 rødt æble i tern (ca. 125 g)
  • 1 spsk fintrevet frisk gurkemejerod - obs! den farver meget
  • 1 spsk karry, fx madras
  • 2 spsk hvedemel
  • 1½ dl Cheasy® til madlavning 4% Til Madlavning 4%
  • ½ tsk groft salt

Blomkålsris

  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 renset blomkål (ca. 500 g)

Tilbehør

  • 1 mangofrugt i lange strimler (ca. 200 g)
  • 240 g naanbrød
  • 2 dl friske korianderblade

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kyllingekødboller

Rør kødet med salt. Tilsæt løg, havregryn og Cheasy 4%. Rør farsen godt og form den til ca. 20 rustikke kødboller på størrelse med valnødder. Bring imens bouillon i kog i en gryde. Kog 10 kødboller ad gangen, ved kraftig varme i ca. 4 min. Tag kødbollerne op og hold dem varme. Kog resten af kødbollerne - gem 2½ dl bouillon fra kødbollerne til saucen.

Karrysauce

Lad olien blive varm i en pande ved kraftig varme. Svits løg og æble ved jævn varme i ca. 1 min. Tilsæt gurkemeje og mel og svits under omrøring i yderligere ca. 1 min. Rør de 2½ dl bouillon, Cheasy 4% og salt i blandingen. Kog saucen ved svag varme i ca. 5 min. - rør af og til. Smag karrysaucen til og vend kødbollerne i saucen.

Blomkålsris

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Del blomkålshovedet i mindre stykker og riv dem på den grove side af et rivejern eller i en foodprocessor (også det grove rivejern). Kom den revne blomkål i det kogende vand og lad det blive i vandet i ca. 1 min. Lad blomkålsrisen dryppe at i en sigte. Server sammen med boller i karry, mangofrugt, naanbrød og frisk koriander.

Tip

Du kan blende karrysaucen, før du kommer kødbollerne i.

Sådan laver du blomkålsris

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,9 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag