Boller med fuldkorn og grøntsager - Opskrifter - Arla

Boller med fuldkorn og grøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(53 vurderinger)

60+ min

Skønne boller med både kerner grøntsager. De kan bruges til det meste, også i madpakken.

Ingredienser

20 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 25 g gær
  • 3½ dl vand (lillefingervarmt)
  • 1 spsk honning
  • 25 g blødt smør
  • 1 æg
  • 200 g groftrevede blandede grøntsager, fx gulerødder, squash, græskar, rødbeder eller persillerødder
  • 1 tsk groft salt
  • 75 g solsikkekerner
  • 200 g fuldkornshvedemel (ca. 3 dl)
  • 450 g hvedemel (ca. 8 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet og tilsæt honning, smør, æg, grøntsager og salt og rør det godt sammen. Tilsæt solsikkekerner og mel og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1½ time. Form ca. 20 store boller med 2 skeer og sæt dem på en plade med bagepapir. Bag bollerne midt i ovnen - til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

Tip

Bag en stor portion og kom dem i fryseren, så har du hele tiden mulighed for at tage boller ud og varme dem, når der er brug for det.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,4 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 22 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: