

Boller med fuldkorn og grøntsager
60+ min
Skønne boller med både kerner grøntsager. De kan bruges til det meste, også i madpakken.
Ingredienser
20 stk. pr. portion
Antal portioner
- 25 g gær
- 3½ dl vand (lillefingervarmt)
- 1 spsk honning
- 25 g blødt smør
- 1 æg
- 200 g groftrevede blandede grøntsager, fx gulerødder, squash, græskar, rødbeder eller persillerødder
- 1 tsk groft salt
- 75 g solsikkekerner
- 200 g fuldkornshvedemel (ca. 3 dl)
- 450 g hvedemel (ca. 8 dl)
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet og tilsæt honning, smør, æg, grøntsager og salt og rør det godt sammen. Tilsæt solsikkekerner og mel og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1½ time. Form ca. 20 store boller med 2 skeer og sæt dem på en plade med bagepapir. Bag bollerne midt i ovnen - til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.
Tip
Bag en stor portion og kom dem i fryseren, så har du hele tiden mulighed for at tage boller ud og varme dem, når der er brug for det.
Bagetid
Ca. 20 min. ved 225°.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 13160 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 47,4 g
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 66 %
- Fedt: 22 %