Boller med fuldkorn og grøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(53 vurderinger)

60+ min

Skønne boller med både kerner grøntsager. De kan bruges til det meste, også i madpakken.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

20 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 25 g gær
  • 3½ dl vand (lillefingervarmt)
  • 1 spsk honning
  • 25 g blødt smør
  • 1 æg
  • 200 g groftrevede blandede grøntsager, fx gulerødder, squash, græskar, rødbeder eller persillerødder
  • 1 tsk groft salt
  • 75 g solsikkekerner
  • 200 g fuldkornshvedemel (ca. 3 dl)
  • 450 g hvedemel (ca. 8 dl)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet og tilsæt honning, smør, æg, grøntsager og salt og rør det godt sammen. Tilsæt solsikkekerner og mel og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1½ time. Form ca. 20 store boller med 2 skeer og sæt dem på en plade med bagepapir. Bag bollerne midt i ovnen - til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

Tip

Bag en stor portion og kom dem i fryseren, så har du hele tiden mulighed for at tage boller ud og varme dem, når der er brug for det.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,4 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 22 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag