Bønnedip med gnavegrønt

30 min
Bønnedip med gnavegrønt

Superlækkert alternativ til chips og dip. Kombinationerne er mange. Selv mosen kan du krydre efter egne smagsløg.

Ingredienser

Bønnedip

1 dåse Skyllede, afdryppede cannellinibønner, hvide bønner eller butterbeans (ca. 240 g)
2 Små knuste fed hvidløg
½ tsk Stødt spidskommen
¼ tsk Cayennepeber
1 tsk Groft salt
2½ dl Yoghurt 10%

Gnavegrønt

300 g Dampede blandede grøntsager i mindre stykker, fx aspargesbroccoli (broccolini) og blomster-rosenkål
500 g Rodfrugter i stave eller tynde både, fx alm. eller lilla gulerødder, gule- eller rødbeder og pastinak

Tilbehør

100 g Grissini, fx fuldkornsstave med hørfrø

Sådan gør du

Bønnedip

  • Kom bønnerne i en foodprocessor sammen med hvidløg, spidskommen, cayennepeber og salt. Hak ved højeste hastighed i ca. 2 min. - eller til blandingen er glat. Tilsæt yoghurt og kør ved lav hastighed i ca. ½ min. Stil bønnedippen tildækket på køl indtil serveringen.

Gnavegrønt

  • Anret grøntsagerne i et fad og server sammen med bønnemos og grissini.

Der er frit valg på alle hylder hvad angår gnavegrønt - afhængig af årstiden.

I stedet for at køre dippen helt tynd kan du mose bønnerne groft og lave en grov mos.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3334 kJ / 797 kcal

Næringsindhold pr. 100g

238 kJ / 57 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 22,5 % 3,2 g
Kulhydrat: 44 % 6,1 g
Fedt: 33,5 % 2,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/bonnedip-med-gnavegront/