Bønnedip med gnavegrønt
                                
                                     30 min
                                
                        
                    
                
                    •
                    
            
        
    Superlækkert alternativ til chips og dip. Kombinationerne er mange. Selv mosen kan du krydre efter egne smagsløg.
Ingredienser
Bønnedip
| 
                                     
                                            
                                                    1 dåse
                                                Skyllede, afdryppede cannellinibønner, hvide bønner eller butterbeans (ca. 240 g)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    2
                                                Små knuste fed hvidløg
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Stødt spidskommen
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ¼ tsk
                                                Cayennepeber
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2½ dl
                                                Yoghurt 10%
                                            
                                     
                                 | 
                                
Gnavegrønt
| 
                                     
                                            
                                                    300 g
                                                Dampede blandede grøntsager i mindre stykker, fx  aspargesbroccoli (broccolini) og blomster-rosenkål
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    500 g
                                                Rodfrugter i stave eller tynde både, fx alm. eller lilla gulerødder, gule- eller rødbeder og pastinak
                                            
                                     
                                 | 
                                
Tilbehør
| 
                                     
                                            
                                                    100 g
                                                Grissini, fx fuldkornsstave med hørfrø
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Sådan gør du
Bønnedip
Gnavegrønt
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Der er frit valg på alle hylder hvad angår gnavegrønt - afhængig af årstiden.
I stedet for at køre dippen helt tynd kan du mose bønnerne groft og lave en grov mos.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
240 kJ / 57 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,9 g | 
| Protein: | 3,2 g | 
| Fedt: | 2,2 g | 
| Kulhydrat: | 6,1 g |