Braiseret svinekød
60+ min

Braiseret svinekød

Svinekæbe er et utrolig mørt og lækkert stykke kød. Snyd ikke dig selv for at smage det!
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Braiseret svinekød

Svinekæbe er et utrolig mørt og lækkert stykke kød. Snyd ikke dig selv for at smage det!

Antal portioner
  • 550 g kæbeklumper (grisekinder)
  • 2 tsk rapsolie
  • 2 dl oksebouillon
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 2 store fed hvidløg i tynde skiver
  • 250 g cherrytomater
  • 1 tsk herbes de Provence
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 porrer i skrå stykker
  • 4 tsk lys saucejævner
  • 500 g frisk grøn pasta, fx fettuccine
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt

Fremgangsmåde:

Rens kæbeklumperne for hinder og fedt. Lad fedtstoffet blive gyldent i en stegegryde. Brun kødstykkerne ca. ½ min. på hver side. Skru ned til svag varme og tilsæt resten af ingredienserne. Steg kødet ved svag varme og under låg i ca. 1 time og 15 min. - vend kødet af og til.

Tilsæt porrerne og kog retten i yderligere ca. 15 min., eller til både kød og porrer er møre. Tag kæbeklumper og porrer op og hold dem varme.

Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.

Kom imens pastaen i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.

Ved serveringen

Kom kød og porrer i en varm skål og hæld saucen over. Kom pastaen i en varm skål og server osten ved siden af.

Tips

Bestil dine svinekæber et par dage før hos slagteren. Alternativt kan du bruge svinebov (uden svær) eller -nakkefilet, skåret i klumper (a ca. 100 g).

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,3 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 25 %
Print