Brandade med ost og timian

Bedømmelse

(0 vurderinger)

30 min

Brandade er en anderledes fiskeforret, som er lækker sammen med ristet rugbrød.

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g torskefilet, sej eller anden hvid fisk (eller udblødt klipfisk)
  • 2 tsk groft salt

Tilbehør

  • 300 g rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær fisken i 2 cm stykker og drys dem med salt. Stil dem tildækkede i køleskabet.

Skræl kartoflerne og skær dem i 2 cm stykker. Kom kartofler, hvidløg og timian i en gryde og dæk med mælk. Bring det i kog og kog det ved jævn varme i ca. 20 min. Skyl fiskestykkerne og kom dem i gryden til kartoflerne. Lad det koge i yderligere ca. 15 min. Hæld mælken i en skål og gem det. Kom 1 dl af mælken, ost og peber i gryden og stamp det med et piskeris til det har konsistens som en meget grov kartoffelmos. Brug evt. lidt mere mælk til at justere konsistensen, smag til og server sammen med ristet rugbrød.

Tips

Hvis du bruger klipfisk, så læg stykkerne i blød i vand til dagen efter.

Brandade kan også serveres afkølet.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,3 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 24 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde: