Brandade med ost og timian

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Brandade er en anderledes fiskeforret, som er lækker sammen med ristet rugbrød.

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g torskefilet, sej eller anden hvid fisk (eller udblødt klipfisk)
  • 2 tsk groft salt

Tilbehør

  • 300 g rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær fisken i 2 cm stykker og drys dem med salt. Stil dem tildækkede i køleskabet.

Skræl kartoflerne og skær dem i 2 cm stykker. Kom kartofler, hvidløg og timian i en gryde og dæk med mælk. Bring det i kog og kog det ved jævn varme i ca. 20 min. Skyl fiskestykkerne og kom dem i gryden til kartoflerne. Lad det koge i yderligere ca. 15 min. Hæld mælken i en skål og gem det. Kom 1 dl af mælken, ost og peber i gryden og stamp det med et piskeris til det har konsistens som en meget grov kartoffelmos. Brug evt. lidt mere mælk til at justere konsistensen, smag til og server sammen med ristet rugbrød.

Tips

Hvis du bruger klipfisk, så læg stykkerne i blød i vand til dagen efter.

Brandade kan også serveres afkølet.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,3 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 24 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: