Ceviche

Ceviche

30 min
Ceviche er en hurtig ret, hvor fisken bliver tilberedt af syren fra limesaft. Selvom selve tilberedningen af ceviche sker via limemarinaden, er det vigtigt at fisken ikke marinerer for længe. Denne ceviche er meget klassisk, men du kan variere fyldet i din ceviche, som du ønsker. Prøv fx at tilsætte friske mangostykker eller dejlige solmodne tomater - det smager også himmelsk. Server ceviche helt kold og frisk, gerne en solskinsdag med kold lemonade eller noget lidt stærkere.

Sådan gør du

Ceviche
  • Skær torsken i tern af ca. 1 x 1 cm. Vend ternene i salt og lad dem marinere i ca. 2 min.
  • Tilsæt limesaft, olivenolie og sukker.
  • Stil fisken tildækket på køl og lad den marinere i yderligere 15 min.
  • Vend rødløg og limesaft sammen og lad det trække i ca. 10 min. (det tager den skarpe løgsmag).
  • Dræn væden fra løgene, og vend dem sammen med fisken og de øvrige ingredienser.
  • Anret cevichen på et fad, drys med peber og server med ristet flutes.
Mere inspiration

Prøv en lækker grillet tun med nudelsalat - uhm.

Tunbøf
45 min
Tunbøf
(6)
Velbekomme!
Tip

Du kan også bruge andre fisk end torsk, men gerne hvid fisk, der er fast i kødet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5442 kJ / 1301 kcal

Næringsindhold pr. 100g

618 kJ / 148 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 23,6 % 8,6 g
Kulhydrat: 30,4 % 11 g
Fedt: 46 % 7,7 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Ceviche
Frisk torsk - sushi kvalitet, frosset mindst 24 timer og optøet
300 g
Groft salt
½ tsk
Friskpresset limesaft
2 spsk
Olivenolie
1 spsk
Sukker
¼ tsk
Rødløg i meget tynde skiver
1
Friskpresset limesaft
1 spsk
Avocadoer i tern
2
Grofthakket frisk koriander
1 bundt
Finthakket rød chilipeber
2 tsk
Friskkværnet peber
Tilbehør
Ristet flute i skiver
1