Briocher med ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Brioche er et luftigt fransk hvedebrød med en elastisk konsistens og en skøn smørsmag.

Ingredienser

24 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 50 g gær
  • 2 dl vand (lillefingervarmt)
  • ½ tsk groft salt
  • 225 g hvedemel (ca. 4 dl)

Pensling

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet, salt og de 225 g mel. Ælt dejen til en ganske blød dej. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time.

Rør smør og sukker sammen. Ælt det og æggene ind i den hævede dej. Tilsæt de 450 g mel og ælt til en smidig dej. Tag dejen ud på et meldrysset bord. Læg ca. 1/6 af dejen til side. Del resten i 2 stykker. Rul dem ud til stænger. Del hver stang i 12 stykker og form dem til glatte boller. Læg dem i små, smurte aluforme. Rul den resterende dej ud til en lang stang og del den i 24 stykker. Rul stykkerne til kugler. Lav en fordybning i hver bolle. Fordel ost i fordybningerne og luk ved at trykke en dejkugle fast over fordybningen. Sæt bollerne på en plade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. ½ time. Pensl briocherne med sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen. Lad briocherne køle af på bagerist - de må ikke tildækkes.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 18030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,9 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 40 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: