Briocher med ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Brioche er et luftigt fransk hvedebrød med en elastisk konsistens og en skøn smørsmag.

Ingredienser

24 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 50 g gær
  • 2 dl vand (lillefingervarmt)
  • ½ tsk groft salt
  • 225 g hvedemel (ca. 4 dl)

Pensling

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet, salt og de 225 g mel. Ælt dejen til en ganske blød dej. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time.

Rør smør og sukker sammen. Ælt det og æggene ind i den hævede dej. Tilsæt de 450 g mel og ælt til en smidig dej. Tag dejen ud på et meldrysset bord. Læg ca. 1/6 af dejen til side. Del resten i 2 stykker. Rul dem ud til stænger. Del hver stang i 12 stykker og form dem til glatte boller. Læg dem i små, smurte aluforme. Rul den resterende dej ud til en lang stang og del den i 24 stykker. Rul stykkerne til kugler. Lav en fordybning i hver bolle. Fordel ost i fordybningerne og luk ved at trykke en dejkugle fast over fordybningen. Sæt bollerne på en plade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. ½ time. Pensl briocherne med sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen. Lad briocherne køle af på bagerist - de må ikke tildækkes.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 18030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,9 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 40 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: