Briocher med safran

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Briocher er en lækker fed og syndig bolle. Spis den som weekendmorgenmad - som de er eller flækkede med smør og marmelade.

Ingredienser

12 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 550 g hvedemel (ca. 9½ dl)
  • 150 g koldt smør i små tern
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 3 æg

Pensling

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet og tilsæt kvark og safran. Lad blandingen hvile tildækket i 7-10 min.

Kom melet i en skål og smuldr smørret heri. Tilsæt sukker, salt, gærblanding og æg. Slå dejen godt sammen og del den i 13 stykker. Form 12 store boller på et meldrysset bord og kom dem i muffinsforme. Tril 12 små kugler af resten af dejen. Prik et hul i toppen af de 12 boller og sæt en kugle på hver. Stil dem på en bageplade og lad dem hæve tildækket i ca. 45 min. Pensl briocherne og bag dem midt i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.

Spis briocher som morgenbrød, enten som de er eller flækkede med smør og marmelade.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Frysetip

Lad dem tø på køkkenbordet og lun dem i ca. 5 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,1 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 39 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: