Briocher med safran

Bedømmelse

(4 vurderinger)

60+ min

Briocher er en lækker fed og syndig bolle. Spis den som weekendmorgenmad - som de er eller flækkede med smør og marmelade.

Ingredienser

12 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 550 g hvedemel (ca. 9½ dl)
  • 150 g koldt smør i små tern
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 3 æg

Pensling

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet og tilsæt kvark og safran. Lad blandingen hvile tildækket i 7-10 min.

Kom melet i en skål og smuldr smørret heri. Tilsæt sukker, salt, gærblanding og æg. Slå dejen godt sammen og del den i 13 stykker. Form 12 store boller på et meldrysset bord og kom dem i muffinsforme. Tril 12 små kugler af resten af dejen. Prik et hul i toppen af de 12 boller og sæt en kugle på hver. Stil dem på en bageplade og lad dem hæve tildækket i ca. 45 min. Pensl briocherne og bag dem midt i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.

Spis briocher som morgenbrød, enten som de er eller flækkede med smør og marmelade.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Frysetip

Lad dem tø på køkkenbordet og lun dem i ca. 5 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,1 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 39 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde: