Briocher med safran

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Briocher er en lækker fed og syndig bolle. Spis den som weekendmorgenmad - som de er eller flækkede med smør og marmelade.

Ingredienser

12 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 550 g hvedemel (ca. 9½ dl)
  • 150 g koldt smør i små tern
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 3 æg

Pensling

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet og tilsæt kvark og safran. Lad blandingen hvile tildækket i 7-10 min.

Kom melet i en skål og smuldr smørret heri. Tilsæt sukker, salt, gærblanding og æg. Slå dejen godt sammen og del den i 13 stykker. Form 12 store boller på et meldrysset bord og kom dem i muffinsforme. Tril 12 små kugler af resten af dejen. Prik et hul i toppen af de 12 boller og sæt en kugle på hver. Stil dem på en bageplade og lad dem hæve tildækket i ca. 45 min. Pensl briocherne og bag dem midt i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.

Spis briocher som morgenbrød, enten som de er eller flækkede med smør og marmelade.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Frysetip

Lad dem tø på køkkenbordet og lun dem i ca. 5 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,1 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 39 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: