Broccolisalat med bacon

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(112 vurderinger)

45 min

Broccolisalaten med bacon, rosiner og solsikkekerner er ved at være en nyklassiker.

Ingredienser

Antal portioner
  • 450 g broccoli i små buketter og stokken i tynde skriver
  • ½ liter kogende vand
  • 8 skiver bacon (ca. 125 g)

Tilbehør

  • 200 g lyst brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Overhæld broccolistykkerne med kogende vand og lad dem trække i ca. 15 min. Hæld broccolien til afdrypning i en sigte. Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Vend syrnet fløde sammen med løg og de øvrige ingredienser. Vend broccolistykkerne i og smag salaten til. Anret salaten i portionssalatskåle eller i en stor skål og pynt med bacon.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 33 %

Print

Kilde: